Image
Willys öppnar i Burlöv center.
Willys öppnar i Burlöv center. Bild: Willys

Willys öppnar ny butik i Burlöv

Handel Nu står det klart att en ny Willys-butik ska öppna i skånska Burlöv. Den nya butiken får ett trafikorienterat läge i populära Burlöv Center, nära de större motor- och pendlingsvägarna. Etableringen av butiken innebär cirka 40 nya arbetstillfällen.
Publicerad den 11 November 2021

Butiken kommer att etableras i Burlöv Center, som är beläget strax norr om Malmö, i direkt närhet till pendlingsvägar ut från Malmö Västkustvägen/E22. För pendlare från Lund, Lomma, Bjärred med omnejd är Burlöv ett naturligt stopp på vägen. Centret är under stor omdaning och modernisering där service ska få ännu större plats, men redan idag finns flera butiker, restauranger och serviceaktörer.
– Med den nya butiken i Burlöv stärker vi vår närvaro ytterligare i ett attraktivt och växande område med dess närhet till Malmö. Vi ser stor potential i Burlöv, som är en kommun under utveckling med en kraftig invånartillväxt och hög takt på nyproduktion av bostäder, säger Tor Gullberg, etableringschef på Willys.

Den nya Willys-butiken kommer öppnar preliminärt under hösten 2022. Butiksytan kommer att bli på cirka 3 000 kvadratmeter, i helt nya lokaler som anpassas till Willys koncept.

Fokus i butiken kommer att ligga på att erbjuda Sveriges billigaste matkasse – ett brett och varierat sortiment med låga priser. Det kommer bland annat att erbjudas mycket färskvaror och en stor andel ekologiska och miljömärkta varor. Som ett led i Willys e-handelssatsning kommer butiken även att erbjuda en Hämta-station, där kunderna kan hämta upp sina matkassar som man handlat på nätet. Butiken kommer att märkas med Bra Miljöval, som är Naturskyddsföreningens märkning för livsmedelsbutiker, med högt ställda krav på bland annat sortiment och energieffektivitet.

- Axel Ohlsson
axel@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

"Det är inte byggklara planer som är spärren – det är allt runt omkring"

Bolag Det saknas inte byggklar mark eller detaljplaner, om man får tro Wallenstam. Enligt bolagets vd Hans Wallenstam har bolaget många projekt som skulle kunna dras igång här och nu – men det råder fortfarande en stor osäkerhet kring huruvida alla led i entreprenörskedjan är tillräckligt pålitliga. – När det gäller byggen idag så är vi väldigt noggranna: vi gör bakgrundskontroller på alla entreprenörer för att säkerställa att de inte har något kriminellt för sig och för att vara säkra på att de har ekonomi för genomförandet.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige