Image
Willys öppnar butik i Västerås i nybyggda lokaler efter brand.
Willys öppnar butik i Västerås i nybyggda lokaler efter brand. Bild: Willys

Willys öppnar butik i Västerås i nybyggda lokaler efter brand

Uthyrning I fjol brann Willys-butiken på handelsområdet Erikslund i Västerås ned. Nu är det klart att en ny butik ska byggas på precis samma adress. Butiken väntas öppna innan årsskiftet.
Publicerad den 31 Januari 2023

I juli 2022 brann Willys-butiken i handelsområdet Erikslund i Västerås ned till grunden. På rekordtid öppnade Willys en butik i november på ett ersättningsläge, bara ett stenkast från det tidigare läget, där kunderna kunde handla som vanligt.

Nu har Willys tecknat ett nytt avtal med G & K Blanks Fastigheter och innan årsskiftet är det dags att flytta tillbaka till de nya lokalerna på exakt samma läge.

Den nya Willys-butiken får en totalyta på 3 400 kvadratmeter, samma yta som den ursprunglig butiken, och samma grannbutiker som tidigare ­– både Jula och en frisersalong som också drabbades av branden ska återuppbyggas på läget.

– Flytten till de nya lokalerna gör att vi kan ge både nya och gamla kunder en ännu bättre upplevelse när de handlar hos oss, säger Heinz Möller, etableringschef på Willys.

I tider med stigande priser är Willys erbjudande med ett brett sortiment och låga priser mer relevant än någonsin, och kunderna har varit butiken trogna trots de tillfälliga lokalerna.

– Det gläder oss att vi ska få flytta hem. Vi har trivts bra i våra ersättningslokaler, men nu ser både kunder och personal fram emot att få komma tillbaka till vårt vanliga läge igen, säger butikschef Tony Juhlin.

- Redaktionen
red@fastighetssverige.se

Ämnen

Annons Image

Senast från Fastighetssverige Plus

Fortfarande inget beslut om Scandinavium

Bygg/Arkitektur Inte heller den här gången kom det ett beslut från kommunstyrelsen i Göteborg om arenans öde. Det rödgröna styrets ansvarige för idrottsfrågor, kommunstyrelsens ledamot Daniel Bernmar (V), säger till Fastighetssverige att förhandlingarna om vilket alternativ man föredrar fortfarande pågår.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige