Image

Willhem satsar på studentbostäder

Transaktioner Willhem köper två fastigheter med studentbostäder i Halmstad för 145 miljoner kronor.
Publicerad den 18 November 2011

Det är Willhems andra förvärv av studentlägenheter. I somras köpte bolaget 41 studentbostäder i Jönköping.

Säljare i den senaste affären är Fragerus Fastigheter AB.

- Halmstad har ett bra geografiskt läge och en god tillväxt och vår avsikt är att etablera oss och att växa ytterligare på orten, säger Willhems vd Mikael Granath.

De två fastigheterna i Halmstad rymmer tillsammans 288 studentlägenheter – byggår är 2000 respektive 2003. Den ena fastigheten ligger i anslutning till Halmstads nya resecentrum, den andra i nära anslutning till Högskolan.

- Vi ser fram emot ett gott samarbete med Studentkåren och Högskolan samt fortsättningsvis med säljaren Fragerus, säger Mikael Granath.

Willhem utvecklar en aktiv fastighetsförvaltning genom närvaro och långsiktighet. Ambitionen är att växa på de orter där företaget finns etablerat i dag och samtidigt titta på möjligheter att komma in på nya, intressanta marknader.

- Vi är mycket nöjda med att lämna över förvaltningen till Willhem – en långsiktig förvaltare som har ett genuint engagemang i sina hyresgäster, säger Göran Christiansson, delägare i Fragerus.

Savills har varit rådgivare till säljaren genom sitt Göteborgskontor, som därmed etablerar sig som en del av Savills transaktionsteam.

- Det är mycket glädjande att Göteborgskontoret genom denna affär, och rekryteringen av Axel Edwall, blivit en integrerad del av det svenska transaktionsteamet, säger Leif Johansson, Savills.

Willhem bildades för förvärvet av Actas bostadsportfölj med 11 100 lägenheter för cirka sju miljarder kronor. Bolaget ägs av Första AP-fonden.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Willhem på Branschguiden

Willhem är ett bostadsbolag med starkt fokus på hög kundservice och trygghet i boendemiljön. Våra fastigheter finns på utvalda tillväxtorter i Sverige. Huvudkontoret ligger i Göteborg. Med Första AP-fonden som ägare utvecklar vi ett långsiktigt och ansvarsfullt bostadsbolag.

Läs mer om Willhem på Branschguiden

Senast från Fastighetssverige Plus

De är största fastighetsägarna på din semesterort

Lista Sommaren härjar för fullt och många strömmar till Sveriges semesterorter. Fastighetssverige har såklart gjort ett nedslag på några av de största semesterorterna – här får du svaret på vilka som är de fem största fastighetsägarna där du är!

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige