Image

Willhem och Holgers samarbetar för hållbar byggprocess

Bygg/Arkitektur Willhem har ingått ett långsiktigt samarbete med Holgers Stugmaterial gällande materialleveranser och containerlogistik för bolagets utvecklingskoncept Willhemlyftet. Med det nya avtalet effektiviseras produktionen, i linje med bolagets strategi för hållbar fastighetsutveckling.
Publicerad den 20 Oktober 2016

I takt med en ökande efterfrågan på lägenheter som renoveras enligt Willhemlyftet, har en ny produktionsmetod utvecklats för inköp och logistik. Nyligen tecknades ett flerårsavtal med Holgers Stugmaterial i Borås avseende leverans av material.

Modellen bygger på samordnad logistik som ger säkra materialflöden, sparar tid och resurser samt minimerar svinn och onödiga transporter. Dyra mellanled kapas via samordnade inköp. Allt material till den specifika lägenheten lastas i en container som levereras till byggarbetsplatsen, vilket gör att entreprenören enkelt kan hämta materialet direkt utanför byggnaden. Överblivet byggmaterial tas tillvara för att användas vid nästa renovering.

– Vi bedömer att denna lösning är i branschens framkant och ser fram emot en effektivare och mer hållbar produktion som gynnar både oss och våra kunder. Att vi valde Holgers som leverantör beror bland annat på att de sedan tidigare har väl utbyggda transportlösningar för leveranser över hela landet och är en utmärkt partner när det gäller den här typen av nytänkande fastighetsutveckling, säger Peter Lundstedt, fastighetsdirektör på Willhem.

– Ett riktigt glädjande besked för Holgers att sluta ett stort avtal med en betydande aktör på bostadsmarknaden som Willhem. Under samarbetets gång har vi utvecklat ett system som säkerställer att vi får med rätt material vid varje leverans. Efter ett gediget arbete för att skapa förutsättningar för detta avtal är vi nu i hamn och ser fram emot att leverera till Willhems lägenhetsrenoveringar runt om i landet, säger Torbjörn Larsson, delägare i Holgers Stugmaterial.

- Axel Ohlsson
axel@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Willhem på Branschguiden

Willhem är ett bostadsbolag med starkt fokus på hög kundservice och trygghet i boendemiljön. Våra fastigheter finns på utvalda tillväxtorter i Sverige. Huvudkontoret ligger i Göteborg. Med Första AP-fonden som ägare utvecklar vi ett långsiktigt och ansvarsfullt bostadsbolag.

Läs mer om Willhem på Branschguiden

Senast från Fastighetssverige Plus

De är största fastighetsägarna på din semesterort

Lista Sommaren härjar för fullt och många strömmar till Sveriges semesterorter. Fastighetssverige har såklart gjort ett nedslag på några av de största semesterorterna – här får du svaret på vilka som är de fem största fastighetsägarna där du är!

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige