Image

Willhem miljardköper av Akelius

Transaktioner Willhem köper 1 763 lägenheter i Halmstad och Eskilstuna av Akelius. Transaktionssumman för affären uppgår till 2,8 miljarder kronor.
Publicerad den 14 Oktober 2016
Mikael Granath. Bild: Willhem
Mikael Granath.

Willhem har ingått avtal om förvärv av totalt 1 763 hyreslägenheter i Halmstad och Eskilstuna. I och med affären växer Willhem i Mälardalen och blir den största privata bostadsaktören i Halmstad.

Expansionen sker genom avtal om förvärv av 31 fastigheter med totalt 1 763 hyreslägenheter till ett överenskommet fastighetsvärde om 2,8 miljarder kronor. Fastigheterna i Halmstad är centralt belägna och innehåller 1 160 lägenheter och ett pågående projekt där 72 nya lägenheter uppförs. Beståndet i Eskilstuna innefattar 603 lägenheter, även dessa med centralt läge. Den totala befintliga uthyrningsbara arean är 119 100 kvadratmeter.

Affären är ännu ett steg i Willhems tillväxtstrategi, att växa på de orter där företaget finns etablerat i dag och samtidigt komma in på nya marknader.

– Det är roligt att vi nu växer så kraftigt i Mälardalen. Här ser vi synergieffekter med vår verksamhet i Västerås som tillsammans med Eskilstuna kommer att utgöra ett förvaltningsområde. I Halmstad dubblerar vi i princip fastighetsbeståndet. Som nästa steg hoppas vi få igång vår nyproduktion både i Halmstad och Västerås, säger Willhems vd Mikael Granath.

I och med affären övergår även Akelius personal i Halmstad och Eskilstuna till Willhem. Förvärvet är villkorat av sedvanlig konkurrensprövning.

Tillträde är planerat till 1 mars 2017.

Leimdörfer var rådgivare till Akelius i affären.

- Axel Ohlsson
axel@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Willhem på Branschguiden

Willhem är ett bostadsbolag med starkt fokus på hög kundservice och trygghet i boendemiljön. Våra fastigheter finns på utvalda tillväxtorter i Sverige. Huvudkontoret ligger i Göteborg. Med Första AP-fonden som ägare utvecklar vi ett långsiktigt och ansvarsfullt bostadsbolag.

Läs mer om Willhem på Branschguiden

Senast från Fastighetssverige Plus

SEB:s makroekonom: Riksbanken sänker räntan i maj

Ekonomi/Finansiering Riksbanken genomförde flera räntehöjningar på rad och nu talar en del bedömare om att inflationen kommer ner runt två procent vid halvårsskiftet. Går det att redan nu skymta det ekonomiska ljuset – eller lurar det nya utmaningar runt hörnet? Vad behöver vi tänka på framöver när den ekonomiska verkligheten ser ut som den gör? Marcus Widén, makroekonom på SEB, satte ljuset på detta under Stora proptechdagen i Stockholm.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige