Image

Willhem köper för 640 miljoner

Transaktioner Willhem köper lägenheter på fem olika orter av Peab för 640 miljoner kronor.
Publicerad den 2 Mars 2012

Det rör sig om två färdigställda fastigheter och fyra som är under produktion.

De färdigställda bostadsfastigheterna omfattar 180 studentlägenheter i Tullinge i Botkyrka kommun, omfattande 4 230 kvadratmeter (uppförda i mitten av 1900-talet och renoverade i början av 2000-talet) och 32 lägenheter i Halmstad. Affären ger Peab ett rearesultat på cirka 35 miljoner kronor.

Fastigheterna under produktion utgörs av 354 lägenheter, fördelat på totalt fyra fastigheter i Linköping, Malmö och Jönköping. Fastigheterna beräknas bli färdigställda under 2013. Tillträde sker efter färdigställande och när avtalad uthyrningsgrad har uppnåtts.

- Genom affären kompletterar vi vårt bestånd på några av våra attraktiva orter och utökar vårt erbjudande av studentlägenheter, säger Willhems vd Mikael Granath.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Willhem på Branschguiden

Willhem är ett bostadsbolag med starkt fokus på hög kundservice och trygghet i boendemiljön. Våra fastigheter finns på utvalda tillväxtorter i Sverige. Huvudkontoret ligger i Göteborg. Med Första AP-fonden som ägare utvecklar vi ett långsiktigt och ansvarsfullt bostadsbolag.

Läs mer om Willhem på Branschguiden

Senast från Fastighetssverige Plus

De är största fastighetsägarna på din semesterort

Lista Sommaren härjar för fullt och många strömmar till Sveriges semesterorter. Fastighetssverige har såklart gjort ett nedslag på några av de största semesterorterna – här får du svaret på vilka som är de fem största fastighetsägarna där du är!

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige