Image
Riksbyggen, med Carl-Johan Hansson, säljer till Mikael Granaths Willhem.
Riksbyggen, med Carl-Johan Hansson, säljer till Mikael Granaths Willhem. Bild: Riksbyggen/Willhem

Willhem köper av Riksbyggen för drygt två miljarder

Transaktioner Willhem köper 870 hyresrätter i Stockholm av Riksbyggen.
Publicerad den 4 Februari 2020

Affären omfattar sex hyresrättsprojekt som utvecklats av Riksbyggen. Tre av projekten är färdigställda med planerat tillträde under Q1 2020 och Q3 2020. Övriga tre projekt är under uppförande och beräknas vara färdigställda under 2021 och 2022.

Fastigheterna har attraktiva A-lägen i Upplands Väsby, Täby, Järfälla, Nyköping samt Haninge och ligger väl till i förhållande till Willhems övriga fastighetsbestånd i Stockholm. Lägenheterna är i storlekarna 1-4 rum och kök och projektets totala area är 44 109 kvadratmeter.

– Det är generellt intressant för oss att fortsätta förvärva nyckelfärdiga projekt, och att växa i Stockholmsområdet är en del av vår tillväxtstrategi, kommenterar Willhems vd Mikael Granath. Projekten tillför en bra volym till vårt befintliga bestånd och ger oss en allt starkare marknadsposition i Stockholm.

Genom försäljningen tryggar Riksbyggen en fortsatt hög nivå för sitt bostadsbyggande med cirka 4 000 bostäder per år i pågående produktion, både hyres- och bostadsrätter.

– Från Riksbyggens sida är vi mycket glada över affären med Willhem. De är en långsiktig och ansvarstagande fastighetsägare som delar våra värderingar avseende både hållbarhet och trygghet i boendemiljön. För att över tid kunna hålla en så hög bostadsproduktion som möjligt och bidra till en minskad bostadsbrist säljer Riksbyggen merparten av de hyresrättsprojekt som utvecklas, säger Carl-Johan Hansson, chef affärsområde Fastigheter på Riksbyggen.

Riksbyggen startade sin produktion av hyresrätter under 2013. Efter försäljningen till Willhem har Riksbyggen cirka 5 000 hyresrätter i eget bestånd.
Catella Corporate Finance och DLA Piper har varit Riksbyggens rådgivare i affären.

Projekten i affären:
# Ribby Ängar 1
Haninge, 148 lägenheter, uppfört 2013
# Ribby Ängar 3
Haninge, 116 lägenheter, uppfört 2019
# Ugglan
Nyköping, 138 lägenheter, färdigställs 2020
# Galopphästen
Täby, 131 lägenheter, färdigställs 2022
# Jakobina
Järfälla, 224 lägenheter, färdigställs 2022
# Bikupan
Upplands Väsby, 113 lägenheter, färdigställs 2022

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Willhem på Branschguiden

Willhem är ett bostadsbolag med starkt fokus på hög kundservice och trygghet i boendemiljön. Våra fastigheter finns på utvalda tillväxtorter i Sverige. Huvudkontoret ligger i Göteborg. Med Första AP-fonden som ägare utvecklar vi ett långsiktigt och ansvarsfullt bostadsbolag.

Läs mer om Willhem på Branschguiden

Annons Image

Senast från Fastighetssverige Plus

Biogen koldioxid ska fångas in när Fabege vill minska klimatavtrycket

Energi/miljö I februari tecknade Fabege ett avtal med Stockholm Exergi. Avtalet handlar om infångande av biogen koldioxid, också känt som bio-CCS (efter det engelska namnet "bio energy with carbon capture and storage"). Fabege ser det här som en tydlig avsiktsförklaring och ett viktigt steg för att nå de egna klimatmålen till 2030. Men vad är egentligen bio-CCS?

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige