Image
Mattias Wilson.
Mattias Wilson. Bild: Wilfast

Wilfast och NRP miljardköper logistik

Transaktioner Fastighetsbolaget Wilfast har, tillsammans med det norska investmentbolaget Ness, Risan & Partners (NRP), förvärvat två logistikfastigheter om totalt cirka 25 000 kvadratmeter uthyrningsbar yta. Den ena fastigheten ligger i Arlanda Stad och är drygt 14 000 kvadratmeter och den andra ligger i Örebro och är 10 000 kvadratmeter. – De båda fastigheterna är i princip nybyggda och moderna logistikfastigheter med strategiskt bra lägen för att bedriva en rationell och effektiv verksamhet, säger Mattias Wilson, vd på Wilfast.
Publicerad den 21 Oktober 2019

Wilfast har haft ett nära samarbete med Ness, Risan & Partners sedan 2001 och sedan dess tillsammans genomfört fastighetsaffärer på närmare 30 miljarder kronor.
– De båda köpen kännetecknas av Wilfast och NRP:s affärsidé att förvärva och förvalta moderna logistikfastigheter med stora och starka hyresgäster med långa hyresavtal. Där vi tillsammans med våra hyresgäster fortsätter att utveckla fastigheterna för att skapa värden till nytta för alla inblandade parter.
Förutom att vara medinvesterare i projekten har Wilfast även varit ansvarig för DD-processen inför de båda förvärven.

Samtidigt avyttras tre industrifastigheter i Nässjö om sammanlagt cirka 70 000 kvadratmeter till Swedish Logistic Property (SLP). Vidare har en större industrifastighet i Göteborg om cirka 25 000 kvadratmeter sålts till Arctic Securities. Även dessa projekt har genomförts tillsammans med Ness, Risan & Partners.
– Det är alla fastigheter som vi har förvaltat och utvecklat under många år, och det kändes som ett bra tillfälle att avyttra dessa till någon som ser nya möjligheter att utveckla fastigheterna ytterligare, säger Mattias Wilson.

De nyligen genomförda transaktionerna motsvarar ett sammanlagt värde som överstiger en miljard kronor. Wilfast och NRP befäster därmed sin ställning som en av de större och mer aktiva aktörerna på den skandinaviska transaktionsmarknaden för logistikfastigheter.
– Vi är aktiva och ser oss om efter nya intressanta affärsmöjligheter i vårt huvudsakliga affärsområde, det vill säga kommersiella fastigheter inom lager, logistik, industri i Norden. Innan jul hoppas jag att Wilfast och NRP kan offentliggöra ytterligare en stor fastighetsaffär.

Colliers International var säljarens rådgivare i affären i Örebro, Dormys centrallager, huvudkontor och flagship-store. Affären genomfördes som en sale and lease-back.
- Det finns ett stort intresse för Sale-and-lease back-affärer inom industri- och logistiksegmentet. Särskilt på starka marknader som exempelvis Örebro. Vi ser historiskt låga avkastningsnivåer vilket ser ut att hålla i sig. Det är extra roligt att få möjligheten att hjälpa expanderande bolag som Dormy att kunna ta nästa steg i sin utveckling, säger Joachim Svedberg, Regional and Capital Markets Director.

- Axel Ohlsson
axel@fastighetssverige.se

Ämnen

Annons Image

Senast från Fastighetssverige Plus

Ishockeyikonen: "Padeln är överetablerad – det drabbar alla"

Fastighetsmarknadsdagen Jönköping HV71:s meste, och kanske bäste, spelare genom tiderna har likt många andra profiler gett sig in i padelindustrin. För Fastighetssverige berättar Johan Davidsson om varför han tror att hans Padelcenter kommer klara sig och hur aktörerna behöver tänka för att hitta lönsamhet.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige