Image

Wihlborgs hyr ut till Malmö stad

Uthyrning Malmö stad samlar den nya hälsa-, vård- och omsorgsförvaltningen på Kungsgatan och har tecknat ett tioårigt hyresavtal med Wihlborgs om 5 400 kvadratmeter.
Publicerad den 2 Juni 2017
Fastigheten Karin 14. Bild: Wihlborgs
Fastigheten Karin 14.

Det är i Länsstyrelsens nuvarande lokaler i det gula tegelhuset Karin 14 på Kungsgatan/Drottninggatan som den nya förvaltningen ska flytta in. Länsstyrelsen flyttar ut den 30 september och därefter kommer lokalerna att renoveras. Den 1 december är de klara för inflyttning.

- Sedan det blev känt att Länsstyrelsen skulle flytta ut har vi tittat på olika scenarier för fastigheten. När det visade sig att Malmö stad hade behov av att samla den nya förvaltningen på en plats insåg båda parter att detta var en bra lösning. Lokalernas utformning passar verksamhetens behov och kräver ingen omfattande ombyggnad. Därmed kan vi erbjuda tillgång till lokalerna förhållandevis snabbt, säger Anders Jarl, vd för Wihlborgs Fastigheter.

– Vi är väldigt nöjda med den här lösningen som har många fördelar. Lokalerna ger oss möjlighet att samla hela förvaltningsledningen och stabsavdelningarna i samma hus. Läget mitt i Malmö innebär att vi är tillgängliga för besökare och ger smidiga pendlingsmöjligheter för våra medarbetare. Dessutom kommer två andra förvaltningar i Malmö stad att finnas i vår absoluta närhet vilket underlättar vårt samarbete med dem, säger förvaltningsdirektör Gisela Green.

- Maria Olsson Äärlaht
maria@lokalnytt.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Neobos strategi framåt: Först avyttring – sedan förvärv

Bolag Fastighetsbolaget Neobo fortsätter minska sina vakanser och öka sin uthyrningsgrad. Däremot redovisar bolaget ett betydligt lägre förvaltningsresultat under första kvartalet, jämfört med samma period året innan. Bolagets vd, Ylva Sarby Westman, säger till Fastighetssverige: – Vi måste arbeta med alla rader i resultaträkningen om vi ska lyckas.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige