Image

Wihlborgs hyr ut i Lund

Uthyrning IT-företaget Avensia har tecknat hyresavtal om 1 700 kvadratmeter i Wihlborgs nybyggnadsprojekt Posthornet i centrala Lund.
Publicerad den 14 Mars 2017
Annons
Image
Posthornet i Lund. Bild: Wihlborgs
Posthornet i Lund.

Avensia hyr i dag lokaler i Wihlborgs fastighet på Gasverksgatan i centrala Lund. När företaget nu växer väljer man att flytta till Posthornet som byggs intill Lunds centralstation, granne med kommunhuset Kristallen. Inflyttning planeras till våren 2018.

– Avensia är ett spännande och framgångsrikt företag och vi är glada att de väljer att fortsätta samarbeta med Wihlborgs. Genom att flytta till Posthornet kan de stanna i centrala Lund och fortsatt finnas på ett attraktivt läge med närhet till både kommunikationer och city, säger Anders Jarl, vd för Wihlborgs Fastigheter.

– Avensia är ett bolag i ständig tillväxt och våra lokalbehov ändrar sig fort. Wihlborgs har varit en utmärkt partner för Avensia och stöttat oss på ett bra sätt när våra behov ökat. Vi investerade nyligen i en ny lokal i Helsingborg och är glada att fortsätta vara hyresgäster även i Lund. Posthornet kommer passa oss perfekt både till utformning och läge, säger Andreas Ericsson, global utvecklingschef på Avensia.

Posthornet får en tydlig miljöprofil med solcellsanläggning på taket och miljöcertifiering enligt Miljöbyggnad Guld. Sedan tidigare har Folktandvården Skåne tecknat hyresavtal om 4 800 kvadratmeter och kommer att skapa ett nytt centrum för munhälsa i fastigheten. Totalt är nu 60 procent av fastighetens 11 000 kvadratmeter uthyrda.

- Maria Olsson Äärlaht
maria@lokalnytt.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Här lägger Savills IM sitt nordiska investeringsfokus 2022

Bolag Savills IM identifierar att boende och logistik är sektorer som ska bevakas i en ny grön era för fastighetsinvesteringar 2022 i sin investerarundersökning. Bolagets Nordenchef Peter Broström berättar för Fastighetssverige om kontorssegmentets framtid, hur hållbarhetsfrågor kommer påverka investeringar och var man själva kommer lägga fokus för investeringar under kommande året.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige

Fastighetssverige PLAY