Image

Wihlborgs bygger på Knutpunkten

Bygg/Arkitektur Wihlborgs bygger på Knutpunkten i Helsingborg. Nästan 9 000 kvadratmeter ny yta skapas, varav 7 639 kvadratmeter är nya kontorsytor. NCC har fått byggordern, värd 225 miljoner kronor.
Publicerad den 3 April 2014

– Alla kontor i Knutpunkten får en sund och hälsosam innemiljö med hög kvalitet på ljud, ljus, luft och ventilation, fuktskydd och vatten. Vi använder bara miljögodkända material och kemikalier och byter ut det som eventuellt är miljöfarligt från byggåret 1991, säger Joakim Lindahl, avdelningschef på NCC Construction Sweden.

Målet är att miljöcertifiera huset som Miljöbyggnad på högsta nivå Guld.

Energianvändningen i en Miljöbyggnad Guld är max 65 procent av vad byggreglerna kräver och energin kommer från förnyelsebara energikällor.

Knutpunkten är Helsingborgs kommunikationsnav för färjor, tåg, stads- och regionbussar. Det är en av Sveriges mest trafikerade kommunikationsanläggningar.

– Knutpunkten ska fungera som vanligt för båt, tåg och buss och de 45 000 personer som dagligen besöker terminalen under den stora byggnationen. Det enda undantaget är p-huset som vi behöver stänga av i korta perioder. Vår strävan är att allmänheten ska märka av arbetet så lite som möjligt, säger Joakim Lindahl.

NCC:s arbete beräknas vara klart i slutet av 2015. Över 50 NCC-medarbetare och många underentreprenörer sysselsätts.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Nya Besqab redo att starta fler bostadsprojekt

Bolag Det nyligen genomförda sammangåendet med Aros Bostad gör att bolaget nu har en stor beredskap att starta fler bostadsprojekt i takt med att marknaden återhämtar sig. Det menar Magnus Andersson, vd på Besqab, när Fastighetssverige intervjuar honom.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige