Image

Wihlborgs bygger nytt till Helsingborgs tingsrätt

Bygg/Arkitektur Wihlborgs bygger ut Helsingborgs tingsrätts lokaler med 4 000 kvadratmeter och gör parallellt en ombyggnad av 5 000 kvadratmeter i de befintliga lokalerna.
Publicerad den 29 November 2016
Helsingborgs polishus. Bild: Wihlborgs
Helsingborgs polishus.

Tingsrättens nuvarande lokaler finns i fastigheten Polisen 4 på Carl Krooks gata i centrala Helsingborg. Tillbyggnaden uppförs i direkt anslutning till den befintliga byggnaden.

– Det är naturligtvis glädjande att vi kan fortsätta vårt långsiktiga samarbete med Helsingborgs tingsrätt. Vi bidrar dessutom till en utveckling av staden genom att skapa ett torg med ett intressant butiksläge mellan den nya byggnaden och Malmöleden, säger Anders Jarl, vd för Wihlborgs.

– Vi flyttade in i vår nuvarande byggnad 2005, dvs för drygt ett decennium sedan. Vi har vuxit ur våra lokaler och behöver både mer kontorsutrymmen och fler förhandlingssalar, säger tingsrättens chef, lagman Ylva Norling Jönsson.

Ny- och ombyggnaden blir klar våren 2019 och regeringen har nyligen godkänt ett tjugoårigt hyresavtal för lokalerna. Investeringsbeloppet beräknas till 180 miljoner kronor och avkastningen till 6 procent.

Entreprenör för projektet är Peab, som fått uppdraget efter en LOU-upphandling. Byggstart sker inom kort.

- Axel Ohlsson
axel@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Sven-Olof Johansson: "Varje dag som går utan räntesänkningar förvärras situationen"

Bolag Fastpartners Q1-rapport visar på ökade hyresintäkter med 4,1 procent och ett driftnetto som ökade med 2,3 procent. Förvaltningsresultatet minskade dock rejält, med 25,2 procent, och vd Sven-Olof Johansson efterlyser nu sänkta räntor omgående. Fastighetssverige fick en pratstund med honom.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige