Image
Norrtälje sjukhus.
Norrtälje sjukhus. Bild: Locum

White gör förstudie om Norrtälje sjukhus

Bygg/Arkitektur Norrtälje sjukhus lokaler behöver utvecklas för att möta en ökande befolkning. Nu har White vunnit uppdraget av Region Stockholms fastighetsbolag Locum AB att, tillsammans med Locum och vårdens representanter, genomföra förstudien.
Publicerad den 30 Oktober 2023

I maj beslutade regionstyrelsens arbetsutskott om att en förstudie om ut- och ombyggnad av Norrtälje sjukhus ska inledas, då en tidigare genomförd behovsanalys visade på ett stort behov av att modernisera och utöka sjukhusets vårdlokaler för att möta framtida behov. Ett arbete som nu inleds då White tillsammans med Locum och vårdens representanter ska genomföra en förstudie som omfattar utveckling av såväl befintliga som nya miljöer.

– Vi är mycket stolta över förtroendet att tillsammans med Locum och verksamheten få vara en del i detta första steg i utvecklingen av framtidens vård i Norrtälje – ett spännande uppdrag som ska svara mot alla de krav och möjligheter som platsen och vården kräver, idag och i framtiden. Det är ett drömprojekt där vi tar med oss vår långa erfarenhet från såväl hemmaplan som internationellt för att utveckla en modern vårdmiljö med människan i fokus. Locums högt ställda krav, inte minst på hållbarhet gör att projektet även kan bli ett lyft för hela kommunen och regionen, säger Charlotte Ruben, ansvarig arkitekt på White.

Förstudien syftar till att utifrån vårdens behov och mål identifiera, utreda, beskriva och utvärdera alternativa lösningar. Efter genomförd förstudie fattas beslut om projektet ska gå in ett programskede för vidare projektering. Först därefter tas beslut om ett eventuellt genomförande av en om- och tillbyggnation. Förstudien beräknas pågå i cirka 18 månader.

- Redaktionen
red@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Bilderna bakom kulisserna: Så ska legendarisk rockklubb bli galen golfklubb på 1 000 kvadrat

Uthyrning Olle Frandsen, en av grundarna till Underground Golf Club, möter upp på Fastighetssveriges reporter i den legendariska rockkonsertlokalen på Kaserntorget, mitt i den centrala smeten av Göteborg. Om en kort tid är det dock galen golf som ska fylla den 1 000 kvadratmeter stora lokalen. – Självklart ska vi behålla Sticky Fingers-skylten på något sätt, säger han.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige