Image

White-chef blir Årets Unga Ledare

Event Guldhuset 2012 går till arkitekt Karin Ahlzén, 39 år, kontorschef för White i Stockholm. Det prestigefyllda priset är en årlig utmärkelse för unga ledare i samhällsbyggnadssektorn. – Det är inte alltid så himla lätt att vara chef över 235 personer. Jag ser priset som ett glädjande kvitto på att mitt ledarskap fungerar, säger Karin Ahlzén.
Publicerad den 27 April 2012
Karin Ahlzén. Foto: Thomas Johansson. Bild: Thomas Johansson
Karin Ahlzén. Foto: Thomas Johansson.

Karin Ahlzén är arkitekt och har arbetat på White sedan 1998. I hög utsträckning har hon arbetat med utbildningsprojekt, allt från förskolor till universitet. Bland de många projekt hon ansvarat för kan nämnas t.ex. Engelska Parken i Uppsala och gymnasiet Fyrisskolan i Uppsala. Karin ingick också i det vinnandet teamet bakom naturum Fulufjäll 2002. Under de senaste två åren har Karin varit chef för Whites kontor i Stockholm, med 235 medarbetare. Innan dess ledde hon under fem år utvecklingen av Uppsalakontoret. Karin sitter även i Whites företagsledning.

Guldhuset delas ut av Chalmersbaserade CMB (Centrum för management i byggsektorn) i samarbete med Byggherrarna, tidningen Byggindustrin, Fastighetsägarna, Svensk Teknik och Design och Sveriges Byggindustrier. Priset syftar till att stimulera utvecklingen av ledare inom samhällsbyggnadssektorn genom att uppmärksamma och synlig¬göra goda föredömen. Juryn består av namnkunniga representanter från från byggindustrin, kommuner, Fastighetsägarna och de tekniska högskolorna vid Chalmers respektive Lunds universitet.
– Min ledarfilosofi kan sammanfattas i tre punkter: snäll, glad och med en pittoresk dialekt. Med snäll menar jag att vara tydlig med förväntningar och mål, men också att vara tillgänglig för medarbetare. Jag är av naturen begåvad med ett synnerligen gott humör, och ju mer jag tänker på det desto mer inser jag hur bra det är som chef att vara glad - att inte gräva ner sig i de småkonflikter och kriser som ständigt attackerar en i vardagen, men också för att lyckas entusiasmera medarbetare och tillföra lust och glädje i jobbet, säger Karin Ahlzén.

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Centralstaden får grönt ljus: "Oj, vad vi har väntat på detta!"

Bygg/Arkitektur Mark- och miljööverdomstolen har nu gett positivt besked gällande utvecklingen av centralenområdet i Göteborg. Domen, som inte kan överklagas, gäller detaljplanen för området norr om Centralstationen i Göteborg och möjliggör att fler delar av projekt Centralstaden Göteborg kan bli verklighet. Fastighetssverige har talat med Henrik Kant, stadsbyggnadsdirektör på Göteborgs stad, om projektet.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige