Image
Emil Westerlind.
Emil Westerlind. Bild: Westerlinds

Westerlinds tar över Mittprojekts verksamhet

Bolag Från och med 1 december kommer projektledningsföretaget Mittprojekt Sveriges verksamhet bli en del av Westerlindskoncernen. Mittprojekt är specialister på bygg- och projektledning. Bolaget drivs idag av Mikael Pettersson och Jonas Holmberg som kommer att fortsätta inom ramen för Westerlinds organisation.
Publicerad den 18 November 2020

– Projektutveckling har kommit att bli ett allt viktigare affärsområde för oss. Vår ambition är att bli en av de ledande aktörerna i regionen. Med den här affären blir vi bättre rustade att nå den målsättningen, säger Emil Westerlind,vd för Westerlinds.

– Mittprojekt Sverige är vana att hantera flera projekt samtidigt och ofta med stor geografisk spridning. Detta är något vi sökt då vi idag är aktiva i bland annat Härnösand, Örnsköldsvik, Vemdalen och Åre, säger Johanna Lindenkäll , entreprenadchef på Westerlinds.

– Vi flyttade verksamheten från Stockholm till Sundsvall / Härnösand 2016, då vi såg en stor potential i den här delen av lande. Vi ville vara med och utveckla den lokala marknaden. Det känns naturligt för oss att ta nästa steg tillsammans med Westerlinds som delar vår tro på den här regionen, säger Mikael Pettersson och Jonas Holmberg, grundare och delägare, Mittprojekt Sverige, i ett gemensamt uttalande.

– Vi har en bra orderstock och har många projekt på gång. Under nästa år kommer vi i egen regi att sätta igång projekt som Bellevue i Ö-vik och Sälstens Udde i Härnösand. Därutöver leder och driver vi flera större byggprojekt på uppdrag av externa beställare. Mittprojekts inträde ger oss bättre möjligheter att fortsätta utveckla detta affärsområde, säger Emil Westerlind.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Annons Image

Senast från Fastighetssverige Plus

Här ska Bonnier Fastigheter bli större

Bolag Fastighetssverige diskuterar med Bonnier Fastigheters vd Tomas Hermansson. Här ska de växa och så här är läget för kontoren och detaljhandeln.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige

Fastighetssverige PLAY