Image
Emil Westerlind.
Emil Westerlind. Bild: Westerlinds

Westerlinds och kommunen slutför centrumaffär i Härnösand

Transaktioner Westerlinds och Härnösands Kommunfastigheter har nu slutfört den affär som omfattar tre centrumfastigheter. I korthet innebär det att Härnösands kommunfastigheter köper 50 procent av aktierna i Härnösand Handel AB, som i sin tur äger fastigheterna Telegrafen 13, 26 och 27 på Storgatan i Härnösand. Beslut om affären fattades av kommunfullmäktige år 2019, men har fördröjts efter överklagande och rättslig prövning.
Publicerad den 29 Juni 2021

– Detta är en bra affär för Härnösand som stad. Ett levande centrum är bra för våra hyresgäster och i förlängningen för staden som helhet. Vi ser fram emot att vara en aktiv spelare i det fortsatta arbetet med att stärka stadens utbud och attraktionskraft, säger Göran Albertsson, vd, Kommunfastigheter
2018 sjösatte fastighetsägarna, handlarna och kommunen en gemensam strategi för utveckling av stadskärnan. Fler mötesplatser, synligare och tydligare handel samt en levande stadsbild var några av huvudpunkterna i stadsutvecklingsprojektet.

– Sättet vi handlar, träffas och umgås har förändrats och fortsätter att förändras. Det öppnar upp helt nya möjligheter för städer likt Härnösand. Vår ambition är inte att följa utvecklingen, utan att fullt ut omfamna och driva den framåt, säger Emil Westerlind, vd, Westerlinds
I och med affären går centrumutvecklingsprojeket in i nästa fas. Nu kommer Prisma Gallerian att uppgraderas till en modern handels- och mötesplats för Härnösandsbor. I samband med det kommer Prisma att byta namn till Graf.

– Westerlinds har redan tjuvstartat projekteringen och hyresgästdialogen. I och med att Kommunfastigheter nu kliver in kan vi intensifiera det arbetet. Tillsammans kan vi skapa något riktigt bra för oss som bor i Härnösand och som stärker staden som destination, säger Emil Westerlind.

– Vi kommer fortsätta utveckla handelsvarvet i Härnösand. En passage som förbinder Storgatan med Köpmangatan blir ett viktigt steg i det arbetet. Därutöver hoppas vi inom kort kunna presentera fler spännande nyheter och hyresgäster för Graf, säger Emil Westerlind.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Sparbössan växer – på egna villkor

Bolag Sparbössan är väldigt selektivt som fastighetsbolag: Fastigheterna i portföljen bör ha ett kulturhistoriskt eller arkitektoniskt värde. Så när vd Sara Östmark pratar om att bolaget är inne i en "tillväxtresa", ja, då är det tillväxt på egna villkor och i egen takt. – Det handlar om vilken typ av organisation man vill jobba i, berättar hon för Fastighetssverige.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige