Image

Wästbygg utvecklar 150 lägenheter i Tuve

Bostäder Fastighetsnämnden i Göteborg har tilldelat Wästbygg Projektutveckling Sverige en markanvisning för 150 bostadsrätter i Tuve i Göteborg.
Publicerad den 20 Juni 2016

Markanvisningen är en del av Göteborgs stads satsning BoStad 2021 som syftar till att 7 000 nya bostäder, utöver det ordinarie bostadsbyggandet, ska stå klara till Göteborgs 400-årsjubileum 2021.

Fastighetsnämnden motiverar bland annat tilldelningen med "I sin ansökan om markanvisning visar bolaget på en hög ambitionsnivå att genom olika förslag till åtgärder underlätta för ett ekologiskt hållbart boende och resande."

– Det känns oerhört positivt att Göteborgs stad uppmärksammat det hållbarhetsperspektiv som vi är måna om ska genomsyra våra egenutvecklade projekt. Vi ser nu fram emot att både få vara med i den fortsatta utvecklingen av Tuve centrum och bidra till att Göteborgs stad kan uppfylla sitt mål med BoStad 2021, säger Jonas Hulterström, affärsutvecklare på Wästbygg.

Planarbetet inleds omgående. Lägenheterna kommer att uppföras av Wästbyggs entreprenadorganisation som i nuläget bland annat håller på att bygga 120 lägenheter åt Riksbyggen i samma område.

- Henrik Ekberg
henrik@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Annons Image

Senast från Fastighetssverige Plus

ChatGPT: "Proptech kommer revolutionera fastighetsbranschen"

Teknik "Den svenska fastighetsbranschen befinner sig för närvarande i en mycket aktiv fas." Så beskriver ChatGPT alltså läget just nu i fastighetsbranschen – sannolikt en bild som inte alla skulle känna igen sig i. Fastighetssverige bestämde sig för att ta reda på vilka andra insikter AI-assistenten har om den svenska fastighetsbranschen och framtiden för AI och proptech i den samma.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige