Image
Wästbygg uppför 61 bostäder i Lund.
Wästbygg uppför 61 bostäder i Lund. Bild: Siegel

Wästbygg uppför 61 bostäder i Lund

Bygg/Arkitektur Wästbygg har tecknat avtal med Goda Vattnet Projekt AB om att bygga 61 bostäder i Lund. Huvudmännen bakom projektbolaget är Paulssons Fastigheter och arkitektfirman Siegel. Det Goda Vattnet, som bostadsprojektet heter, ska uppföras i utvecklingsområdet Brunnshög och ordervärdet är 123 miljoner kronor. Av de 61 bostäderna är 49 lägenheter och tolv staplade radhus.
Publicerad den 9 Oktober 2020

Vattentemat löper som en röd tråd genom hela utformningen, signerad arkitekt Cord Siegel. Bland annat anläggs en naturpool på innergården, som ska renas av växter och sandfilter, med bastu i direkt anslutning. Dagvatten sparas i fördröjningsmagasin och används till bevattning av rabatter och planteringslådor. För de boende byggs en gemensam spabalkong med badkar på nionde våningen och vissa lägenheter får även loggia med eget badkar. Solceller som är integrerade med trätaket producerar el till fastighetens gemensamma utrymmen.
– Vi är oerhört stolta över att få bygga det här spännande bostadskvarteret i Lund. I Det Goda Vattnet finns ett intressant kretsloppstänkande där gratisresurser som sol och regnvatten tas tillvara och skapar boendekvaliteter utöver det vanliga, säger Susanne Liljedahl, vd på Wästbygg.
– I Det Goda Vattnet satsar vi fullt ut på långsiktighet och hållbarhet, värden som är oerhört viktiga för oss när vi tänker framtid! Tillsammans med framåtriktad arkitektur finns det en lekfullhet och frihet för individen att forma sin boendemiljö i det här projektet. Vårt goda samarbete med Siegel arkitekter och entreprenadformen med Wästbygg innebär att vi nyttjar våra olika kompetenser för att nå riktigt långt, säger Ewa Folkesson, vd på Paulssons Fastigheter.

- Axel Ohlsson
axel@fastighetssverige.se

Ämnen

Annons Image

Senast från Fastighetssverige Plus

Så ska Savills utveckla transaktionsteamet när nyckelduon lämnar

Karriär Carolina Herling blir ny chef för Savills transaktionsrådgivning när Niklas Zuckerman lämnar för att bli vd för Odd Molly. Samtidigt lämnar också Anders Nordvall sin roll på fastighetsjätten. Niklas Samulesson, vd för Savills Sverige, berättar för Fastighetssverige vad det här betyder för de fortsatta affärerna.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige

Fastighetssverige PLAY