Image

Wästbygg köper byggrätt i Kävlinge av Midroc

Transaktioner Wästbygg har köpt en byggrätt för cirka 50 bostadsrättslägenheter och 600 kvadratmeter lokalyta i utvecklingsområdet Stationsstaden i Kävlinge.
Publicerad den 20 December 2016

– Det känns mycket positivt att vi nu har ett första utvecklingsprojekt på gång i region Syd efter att vi tidigare i år byggt upp en projektutvecklingsorganisation på Wästbyggs Malmökontor. Kävlinge har ett utmärkt läge med nära pendlingsavstånd till Malmö, Lund, Landskrona och Helsingborg och Stationsstaden ligger dessutom i direkt anslutning till tågstationen. I och med att detaljplanen är färdig räknar vi med att kunna byggstarta redan i början av 2018, säger Carmith Mårtensson, vd för Wästbygg Projektutveckling Sverige.

– Intresset för att bygga i Stationsstaden i Kävlinge är väldigt stort. Nu har vi tagit ytterligare ett steg mot förverkligandet av våra visioner för Stationsstaden. Att Wästbygg också köpt mark att bygga på i Stationsstaden bidrar till att området kan få ett brett utbud av olika bostäder och med olika upplåtelseformer i den första utbyggnadsetappen. De kommer att medverka till att området får en god start, säger Magnus Norén, affärschef på Midroc Property Development.

- Maria Olsson Äärlaht
maria@lokalnytt.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Standardiserad digitalisering nödvändig, menar experten

Teknik Fastighetsbranschen står inför ett förändringstryck och måste leva upp till myndigheternas och hyresgästernas krav. Men just nu råder en nybyggaranda när det gäller digitalisering i branschen och det saknas tydliga ramar och regler. Christoffer Börjesson är head of digital accelerator på Newsec och har tydliga tankar om hur digitaliseringen bör standardiseras för att lyckas uppnå målet.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige