Image
Wästbygg Gruppen ingår avtal om att förvärva Rekab Entreprenad.
Wästbygg Gruppen ingår avtal om att förvärva Rekab Entreprenad. Bild: Wästbygg

Wästbygg Gruppen ingår avtal om att förvärva Rekab Entreprenad

Transaktioner Wästbygg har ingått avtal om att förvärva samtliga aktier i Rekab Entreprenad AB av ägarbolaget Trekcyd AB. Köpeskillingen uppgår till totalt 230 miljoner kronor. Rekab, med 175 anställda, är ett av de ledande byggföretagen i norra Sverige med lokalkontor i Umeå, Sundsvall, Örnsköldsvik, Skellefteå och Luleå.
Publicerad den 25 September 2021

Bolaget bygger samhällsfastigheter som skolor och sjukhus samt bostäder och kommersiella byggnader. Rekab bedriver även projektutvecklingsverksamhet och har genomfört flera egenutvecklade bostadsprojekt. Under de senaste tre åren har man haft en genomsnittlig årlig omsättning på närmare en miljard kronor och en rörelsemarginal som ligger väl i linje med Wästbygg Gruppens övergripande mål.

Köpeskillingen uppgår till 230 miljoner kronor på skuldfri basis, där 147,2 miljoner kronor betalas kontant och 82,8 miljoner kronor genom återköp och överlåtelse av egna aktier. Förvärvet är villkorat av godkännande av Konkurrensverket medan finansieringslösningen av förvärvet är villkorat ett beslut av bolagstämman i Wästbygg Gruppen avseende återköp och överlåtelse av egna aktier. Vederlagsaktiernas värde baseras på volymviktad genomsnittskurs de tio föregående bankdagarna innan tillträdesdagen. Förvärvet förväntas slutföras i månadsskiftet oktober/november 2021.
– Rekab, likt Wästbygg, är ett stabilt bolag med stort kundfokus. Genom uppköpet kan vi nu möta efterfrågan från både nya och befintliga kunder inom samtliga våra affärsområden. Tillsammans stärker vi vårt erbjudande inom entreprenad och projektutveckling i Norrland. Förvärvet ligger helt i linje med vår ambition att vara representerade på de mest expansiva marknaderna i Sverige, säger Jörgen Andersson, vd och koncernchef för Wästbygg Gruppen.

Rekab Entreprenads vd, Anton Johansson, kommer att ta plats i Wästbygg Gruppens koncernledning i samband med att affären slutförs.
– Vi ser fram emot ett fortsätta växa i Norrland tillsammans med Wästbygg. Att ha ett börsnoterat bolag som ägare känns tryggt. Min känsla är att vi delar samma grundläggande värderingar och att vi kommer att kunna dra nytta av varandras styrkor på ett bra sätt, säger Anton Johansson, vd på Rekab Entreprenad.

Rekab Entreprenad kommer att behålla sitt bolagsnamn och drivas som ett systerbolag inom Wästbygg Gruppen jämte Wästbygg AB och det nischade bolaget, Logistic Contractor AB.

- Andreas Lithander
andreas@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Teknologi måste tjäna ett syfte om Omid Noghabai ska satsa

Bolag Han har grundat flertalet bolag inom fastighetsbranschen och enligt honom själv vill han modernisera branschen från grunden. Samtidigt är Omid Noghabai tydlig med hur han ser på digitaliseringsarbetet: – Det ska vara koncept som gör att man som fastighetsägare faktiskt sparar pengar. Då kommer jag att investera i det.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige