Image
Wästbygg Gruppen bygger logistikanläggning åt Verdion i Vaggeryd.
Wästbygg Gruppen bygger logistikanläggning åt Verdion i Vaggeryd. Bild: Wästbygg

Wästbygg Gruppen bygger logistikanläggning i Vaggeryd

Bygg/Arkitektur Wästbygg Gruppens koncernbolag Logistic Contractor har tecknat avtal med logistikutvecklaren Verdion om att bygga en logistikanläggning på 17 000 kvadratmeter på totalentreprenad.
Publicerad den 12 December 2022

Den nya anläggningen uppförs i logistiktäta Stigamoområdet utanför Vaggeryd, i direkt anslutning till E4:an. Ordervärdet uppgår till cirka 170 miljoner kronor och anläggningen ska certifieras enligt Breeam Very Good. Taket förbereds för att möjliggöra montage av solceller i framtiden.

– Verdion är en intressant internationell aktör som nu också växer på den svenska marknaden. Vi ser fram emot detta första samarbete med dem och planerar för omedelbar produktionsstart, säger Benn Karlberg, vd på Logistic Contractor AB.

Byggtiden av den nya logistikanläggningen beräknas till ett år.

- Redaktionen
red@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

"Det är inte byggklara planer som är spärren – det är allt runt omkring"

Bolag Det saknas inte byggklar mark eller detaljplaner, om man får tro Wallenstam. Enligt bolagets vd Hans Wallenstam har bolaget många projekt som skulle kunna dras igång här och nu – men det råder fortfarande en stor osäkerhet kring huruvida alla led i entreprenörskedjan är tillräckligt pålitliga. – När det gäller byggen idag så är vi väldigt noggranna: vi gör bakgrundskontroller på alla entreprenörer för att säkerställa att de inte har något kriminellt för sig och för att vara säkra på att de har ekonomi för genomförandet.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige