Image

Wäst-Bygg köper och bygger i Haninge

Bygg/Arkitektur Wäst-Bygg köper ett bostadsprojekt av HSB i Handen i Haninge för att bygga 222 hyresrätter.
Publicerad den 18 September 2013
Wäst-Bygg köper ett bostadsprojekt av HSB i Handen i Haninge för att bygga 222 hyresrätter. Bild: Wäst-Bygg
Wäst-Bygg köper ett bostadsprojekt av HSB i Handen i Haninge för att bygga 222 hyresrätter.

De 222 hyresrätterna ska byggas invid de 238 bostadsrätter som HSB tidigare har uppfört i området. Byggnationen inleds i november i år.

Bostadsområdet kommer, när det är färdigt, att bestå av fyra u-formade kvarter. Dessa placeras så att innergårdarna är öppna mot söder för bästa möjliga ljusinsläpp.

Innergårdarna blir förhöjda och skiljs på så sätt av mot de omkringliggande gatorna.

Husen byggs för att klara miljöcertifiering enligt Miljöbyggnad Silver.

– Hyresrätter saknas i hela Stockholmsregionen. Vi ser därför mycket positivt på möjligheten att uppföra hyresrätter i egen regi. Inom företaget har vi tidigare arbetat mycket med egenutvecklade bostadsrättsprojekt men nu tar vi även steget in på hyresrättsmarknaden, berättar Rickard Burman, bostadschef på Wäst-Byggs Stockholmskontor.

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Colliers-toppen: Då vänder fastighetsmarknaden

Bolag Transaktionsmarknaden i Norden är den svagaste på ett decennium och någon särskilt stor ljusning väntar sig inte Colliers under det avslutande kvartalet, även om de väntar sig att det blir det starkaste på året och att ungefär tio miljarder euro ska omsättas fram till årsskiftet. För Fastighetsmarknaden som helhet dröjer det innan återhämtningen är här, först ska börsen och sedan obligationsmarknaden rätta till sig, det berättade Colliers nordiska vd Bård Bjølgerud under bolagets senaste Nordic Outlook-presentation.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige