Image

Wäst-Bygg köper Logistic Contractor

Bolag Wäst-Bygg AB är nu ensam ägare till Logistic Contractor, sedan man köpt WH Byggs 50-procentiga andel.
Publicerad den 12 Augusti 2011

Logistic Contractor bildades 2003 av Wäst-Bygg och WH Bygg, där företagen ägde femtio procent var. Ägarna såg framför sig en växande marknad för logistikfastigheter på strategiskt utvalda platser i Sverige. Sedan starten har bolaget byggt logistikanläggningar till ett värde av cirka 2,5 miljarder och med en totalyta om ungefär 450 000 kvadratmeter.

Logistic Contractor kommer efter köpet att fortsätta sitt arbete på logistikmarknaden med samma inriktning som tidigare. Personalmässigt sker heller inga förändringar. Både Ulf Nordström och Rolf Gröneberg från WH Bygg kommer att fortsätta verka i organisationen och Anders Bothén fortsätter som vd – ett jobb som han tog över den första mars i år.

– Vi ser affären med WH Bygg som något mycket positivt. Vi kommer att fortsätta att förvalta och förädla Logistic Contractors framgångsrika affärsidé i framtiden och har med köpet skapat en winwin-situation för både oss själva, LC och våra kunder, säger Patrik Ivarson, koncernchef för Wäst-Bygg.

– Att vi knyter Logistic Contractor närmare till oss är ett naturligt steg framåt, samtidigt breddar vi ju basen för verksamheten.

– Flera aktuella LC-projekt, bland annat Expert i Vaggeryd, John Deere och DSV samt Schenker/Arlanda i Stockholmsområdet gör att 2011 och 2012 ser mycket bra ut för LC säger Ulf Nordstöm.

- Nyligen har LC också tecknat ett kontrakt med Brostaden Förvaltning om ett projekt i Botkyrkan söder om Stockholm.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Colliers-toppen: Då vänder fastighetsmarknaden

Bolag Transaktionsmarknaden i Norden är den svagaste på ett decennium och någon särskilt stor ljusning väntar sig inte Colliers under det avslutande kvartalet, även om de väntar sig att det blir det starkaste på året och att ungefär tio miljarder euro ska omsättas fram till årsskiftet. För Fastighetsmarknaden som helhet dröjer det innan återhämtningen är här, först ska börsen och sedan obligationsmarknaden rätta till sig, det berättade Colliers nordiska vd Bård Bjølgerud under bolagets senaste Nordic Outlook-presentation.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige