Image

Wäst-Bygg får tre uppdrag

Bygg/Arkitektur Wäst-Bygg har fått tre separata bygguppdrag i Knivsta, Strängnäs och Märsta.
Publicerad den 20 Juni 2013

NRE Sweden har tecknat avtal med Wäst-Bygg AB om två nya projekt – bostadsrättslägenheter, butikslokal och parkeringsgarage i Knivsta samt ett handelshus i Strängnäs där Cheapy och Rusta ska bli hyresgäster.

För projektet i Knivsta, som startar senare i höst, har ett samarbetsavtal tecknats som bygger på att båda parterna bidrar med sina kompletterande kompetenser och ställer resurser till förfogande i projektet.

– På så sätt kan vi genomföra detta projekt optimalt när det gäller kostnad, tid och kvalitet. Arbetssättet förutsätter öppenhet inom alla de områden i projektet där båda parter är delaktiga. Eftersom vi har haft förmånen att bygga på uppdrag av NRE tidigare känner vi att arbetsmodellen kommer att fungera väl och vi ser fram emot ett fördjupat samarbete med dem, säger Magnus Rudén, chef för affärsområde kommersiellt på Wäst-Bygg.

I Strängnäs inleds markarbetena omgående för handelshuset som ska innehålla butiks- och lagerlokaler åt Cheapy och Rusta. Totalt är det 4 100 kvadratmeter som ska uppföras med inflyttning i november 2013 för Cheapy och i mars 2014 för Rusta.

Dessutom har Wäst-Bygg nyligen fått i uppdrag av Bilfastigheter Nord att bygga lastbilsverkstad och kontor på totalt 2 300 kvadratmeter i Märsta strax norr om Stockholm. Entreprenadsumman är 40 miljoner kronor. Markarbetena inleds omgående och i april 2014 ska den nya byggnaden vara klar för invigning. I projektet ingår även invändiga installationer av bland annat servicegropar samt anläggningar för hantering av spillolja och avgaser.

– Vi ser fram emot ett intressant samarbete med en för oss ny uppdragsgivare. Wäst-Bygg har tidigare uppfört flera anläggningar för försäljning och service av fordon på flera orter i landet och vi är väl förtrogna med de krav som ställs i de här sammanhangen, säger Magnus Rudén, chef för affärsområde kommersiellt på Wäst-Bygg.

Såväl Bilfastigheter Nord som den blivande hyresgästen Wist Last & Buss ingår i Persson Investkoncernen, som är verksam främst i landets norra delar. Koncernen är bland annat återförsäljare för Volvos och Renaults person- och transportbilar.


Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Max Barclay ser risker: "Inte säker på att Sverige är så himla långt före"

Sverige Max Barclay, med titlarna vice vd, Nordenchef och chef för Newsecs svenska rådgivningsverksamhet, sätter fingret i luften och spanar om hur 2024 utvecklar sig, vilket segment som är hetast just nu och hur de som rådgivare kan dra fördel av utvecklingen av artificiell intelligens, AI.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige