Image

Wäst-Bygg bygger skola i Stockholm

Bygg/Arkitektur Wäst-Bygg har fått i uppdrag av Stiftelsen Judaica att uppföra en helt ny skolbyggnad intill judiska skolan på Östermalm i Stockholm. Nybyggnaden är på 5 500 kvadratmeter och ordervärdet är cirka 160 miljoner kronor.
Publicerad den 18 September 2013

Arbetet inleds i november och byggtiden beräknas till drygt ett och ett halvt år.

På den judiska skolan på Östermalm i centrala Stockholm bedrivs undervisning från årskurs 0 till 6 liksom förskola och fritidsverksamhet. För att anpassa lokalerna till det behov som finns idag byggs nu ytterligare en skolbyggnad intill de befintliga lokalerna. I de nya lokalerna kommer även, tillsammans med befintlig skolfastighet, en omfattande kulturverksamhet att bedrivas.

– Vi är glada över det förtroende vi fått av Stiftelsen Judaica. Projektet är en samverkansentreprenad och tillsammans med beställaren ska vi skapa ändamålsenliga lokaler för Judaicas verksamheter, säger Ulf Christofferson, vd på Wäst-Bygg.

Projektet inleds i början av november och byggnaden ska överlämnas till Judaica den 1 juli 2015.

– Den geografiska placeringen är en stor utmaning. Att bygga mitt i centrala Stockholm ställer stora krav på logistiken. Men där har vi god erfarenhet efter att ha uppfört byggnader i liknande omgivningar i andra städer, avslutar Ulf Christofferson.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Bilderna bakom kulisserna: Så ska legendarisk rockklubb bli galen golfklubb på 1 000 kvadrat

Uthyrning Olle Frandsen, en av grundarna till Underground Golf Club, möter upp på Fastighetssveriges reporter i den legendariska rockkonsertlokalen på Kaserntorget, mitt i den centrala smeten av Göteborg. Om en kort tid är det dock galen golf som ska fylla den 1 000 kvadratmeter stora lokalen. – Självklart ska vi behålla Sticky Fingers-skylten på något sätt, säger han.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige