Image

Wallenstam sätter upp företagscertifikatprogram

Bolag Wallenstam har tecknat ett avtal om företagscertifikatprogem. Avtalet innebär att bolaget kan ta in en miljard kronor, utan att använda traditionell bankbelåning.
Publicerad den 22 Februari 2012
Hans Wallenstam. Bild: Wallenstam. Bild: Wallenstam
Hans Wallenstam. Bild: Wallenstam.

Wallenstam har tecknat avtal med Handelsbanken Capital Markets om ett företagscertifikatprogram på en miljard kronor. Syftet är att möjliggöra upplåning via penningmarknaden som ett alternativ till bankupplåning.

Medverkande emissionsinstitut är Handelsbanken Capital Markets och Swedbank Markets. Programmet träder i kraft under slutet av februari och innebär ytterligare ett finansieringsalternativ för bolaget.

– Vi har en stabil finansiering men företagscertifikatprogrammet är ett intressant alternativ som bidrar till fortsatt handlingskraft i linje med våra framtidsplaner, säger Hans Wallenstam, vd för Wallenstam.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Annons Image
Annons Image

Senast från Fastighetssverige Plus

"Vi är beredda att köpa tillbaka Sara kulturhus från SBB – för rätt pris"

Transaktioner Lorents Burman (S), Skellefteås kommunstyrelseordförande, säger till Fastighetssverige att frågan om att köpa tillbaka fastigheter från SBB kan bli aktuell – men osannolik.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige