Image

Wallenstam köper för 145 miljoner

Transaktioner Wallenstam köper genom bolag en central bostads- och butiksfastighet i Mölnlycke. Köpeskillingen uppgår till 145,5 miljoner kronor.
Publicerad den 1 April 2011

Fastighetens totala yta uppgår till cirka 7 650 kvadratmeter, varav bostadsytan för de 46 lägenheterna omfattar 2 750 kvadratmeter. Större kommersiella hyresgäster är bland andra Axfood och Coop.

- Härryda är en expansiv och populär närkommun i Göteborgsregionen. Den förvärvade fastigheten har ett strategiskt läge i Mölnlycke centrum. Vi har som ambition att förvärvet tillsammans med vår övriga satsning i Mölnlycke ska bidra till en positiv stadsutveckling i kommunen, säger Hans Wallenstam, vd för Wallenstam AB.

Wallenstam äger sedan tidigare ett flertal fastigheter i Mölnlycke och kommer inom kort tillföra lite drygt 100 nya lägenheter genom nybyggnation i centrala Mölnlycke.
Säljare är Profi som i och med försäljningen fortsätter att renodla sitt bestånd.
- Vi har ägt denna fina fastighet i fem år. I och med försäljningen så har vi, enligt plan, avyttrat samtliga våra bostäder i beståndet. Det är glädjande att fastigheten hamnar hos Wallenstam som har spännande planer i Mölnlycke, säger Staffan Olsson, vd för Profi.

Catella har varit säljarens rådgivare i affären och advokatfirman Glimstedt har svarat för juridiken.

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

SEB:s makroekonom: Riksbanken sänker räntan i maj

Ekonomi/Finansiering Riksbanken genomförde flera räntehöjningar på rad och nu talar en del bedömare om att inflationen kommer ner runt två procent vid halvårsskiftet. Går det att redan nu skymta det ekonomiska ljuset – eller lurar det nya utmaningar runt hörnet? Vad behöver vi tänka på framöver när den ekonomiska verkligheten ser ut som den gör? Marcus Widén, makroekonom på SEB, satte ljuset på detta under Stora proptechdagen i Stockholm.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige