Image

Vindkraftverk på hyreshus i Bergsjön

BOSTÄDER Familjebostäder i Göteborg vill placera vindkraftverk på sina hustak. I går lämnade de in bygglovsansökan för det första.
Publicerad den 3 September 2008

Familjebostäder vill sätta upp vindkraftverk – en variant kallad kinesisk vindsnurra – på hyreshus på Siriusgatan i Bergsjön, skriver Göteborgs-Posten.

– Sedan i våras har vi funderat på om det är möjligt med vindkraft i stadsmiljö, säger Harald Pleijel, utvecklingsansvarig på Familjebostäder, till Göteborgs-Posten.
Vindsnurror har tidigare funnits med på nybyggen, men att Familjebostäder vill sätta dem på befintliga fastigheter är nytt.

Familjebostäder vill komplettera snurran med att hyra in en platt solcellsanläggning på taket.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Så ska Stena bli självförsörjande på el

Energi/miljö Stena Fastigheter genomför omfattande satsningar för att minska användningen av el och värme genom att satsa på solceller, energilager och AI-styrd värme. Under 2023 producerade fastighetsbolaget tre gånger mer solenergi än året innan. Fstighetssverige har pratat med Stena Fastigheterns vd, Cecilia Fasth, om de nya energisatsningarna.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige