Image

Vill bli marknadsledande inom handelsfastigheter

Karriär I och med starten av Pilotage Leasing, med Fredrik Forsling som vd, blir Pilotage heltäckande inom köpcentrumprojekt.
Publicerad den 18 Januari 2016

– Genom vårt huvudfokus på handelsfastigheter och med ökad efterfrågan på våra tjänster är det naturligt att bredda vårt utbud. Vi kan nu komma in tidigt i processen och bidra med rådgivning inom kommersiell utveckling och uthyrning av lokaler, för att sedan koppla på projektledare under genomförandefasen och ta projektet hela vägen i mål. Vi kan även ut¬värdera och förädla befintliga handelsanläggningar. Detta är ett tydligt steg mot vår vision att vara en självklar partner i handelsprojekt i Skandinavien, säger Michael Swall, vd för Pilotage Development.

Fredrik Forsling, med mer än 20 års erfarenhet av köpcentrumutveckling, blir vd för dotterbolaget Pilotage Leasing AB.

Som centrumchef utvecklade han några av Sveriges mest kända köpcentrum för att därefter fortsätta som utvecklings- och uthyrningsansvarig på TK Development. Närmast kommer Fredrik Forsling från Eurocommercial där han varit Leasing Director för Sverige i åtta år.

– Pilotage har ett väldigt starkt varumärke i branschen och är kända som duktiga och seriösa. Möjligheten att leverera helheten, såväl uthyrning som hyresgästanpassning och projektledning under ett och samma tak, är en unik egenskap och en enorm styrka. Självfallet är målet att växa och bli marknadsledande, säger Forsling.

Fredrik Forsling har köpcentrum ”i blodet”. Hans pappa Bengt byggde upp Eurostopkedjan och var Nordenchef för Aberdeen Shopping.
– Med tanke på min och min familjs historia är det roligt att jag som vd för Pilotage Leasing kommer att få jobba vidare med Eurocommercial som kund i det stora Eurostop Halmstad-projektet, säger Fredrik Forsling.

Det fristående konsultbolaget Pilotage grundades 2013. Bolaget har kontor i Stockholm, Malmö, Göteborg och Örebro.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

"Kommer inte bygga på spekulation"

Bolag Catena sitter på en stor projektportfölj. Men trots att man gjort ett rekordår håller man igen på projektstarter – särskilt under den tid det tar för hyresgäster att komma till beslut om lokalbehov och avtal, berättar vd Jörgen Eriksson under bolagets bokslutspresentation.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige