Image

Videum i Växjö utvecklas

Bygg/Arkitektur Videum Science Park i Växjö ska expandera. En avsiktsförklaring är gjord för fler nya studentlägenheter och en etablering av dagligvaruaktör på campus.
Publicerad den 12 Mars 2015
Klicka för större bilder. Det är två skisser på studentbostäder och dagligvaruhandeln med placering Trummenvägen/Framtidsvägen och en skiss på Hus Charlie i Videum Science Park på Framtidsvägen. Klicka för större bilder. Det är två skisser på studentbostäder och dagligvaruhandeln med placering Trummenvägen/Framtidsvägen och en skiss på Hus Charlie i Videum Science Park på Framtidsvägen.

I Videum Science Park finns idag cirka 100 företag och organisationer med sammanlagt runt 600 anställda. Flera hyresgäster växer och nya intressenter har svårt att erbjudas kontor.

Videum AB utreder förutsättningarna för att sälja mark utmed Framtidsvägen efter en förfrågan från en stor dagligvaruaktör. Avsiktsförklaringen innehåller förutom försäljningen av mark även kontrakt på kontorsyta för dagligvaruaktörens administrativa personal i nästa expansion av Videum Science Park - hus Charlie.

Utöver detta planerar kommunala Växjöbostäder att bygga 200-250 lägenheter – företrädesvis för studenter – ovanpå dagligvaruhandeln.

Den nya fastigheten beräknas stå klar runt halvårsskiftet 2018.

Växjöbostäder AB kommer äga bostäderna och dagligvaruaktören butiken. Videum AB säljer mark om cirka 13 000 kvadratmeter.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Stefan Dahlbo: "Vi ser svarta svanar flyga omkring"

Bolag Ett tråkigt år. Det är vd Stefan Dahlbos utblick för marknaden 2024 som han delger på presentationen av första kvartalet för Fabege. Stora utflyttningar och långa hyresförhandlingar är två av de faktorerna som han ser med oro på.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige