Image

Victoria Park säkrar lånefinansiering för Göteborgsförvärv

Bolag Victoria Park har säkrat lånefinansiering om 650 miljoner kronor, vilket innebär att finansieringsförbehållet för storköpet i Göteborg är uppfyllt.
Publicerad den 21 Januari 2015

Victoria Park ingick i december 2014 ett avtal om att förvärva ett fastighetsbestånd i Göteborg med en uthyrbar yta om 112 000 kvadratmeter, och ett underliggande fastighetsvärde om 925 miljoner kronor.

Förvärvet var villkorat av ett finansieringsförbehåll som bolaget nu meddelat säljaren är uppfyllt, då Victoria Park säkrat lånefinansiering om 650 miljoner kronor. Resterande del av finansieringen sker genom befintliga likvida medel.

Tillträdet beräknas ske den 31 mars 2015.

Med aktuellt förvärv i Göteborg uppgår Victoria Parks fastighetsbestånd till 711 000 kvadratmeter, fördelat på 634 000 kvadratmeter bostäder och 77 000 kvadratmeter kommersiella lokaler, till ett marknadsvärde om 5,7 miljarder kronor.

- Henrik Ekberg
henrik@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Victoriahem AB på Branschguiden

I början av 2022 förenades Victoria Park och Hembla under det gemensamma varumärket Victoriahem. Tillsammans tar vi hand om 39 000 familjers hem i 31 kommuner, från Uppsala i norr till Trelleborg i söder.

Vårt fokus är att långsiktigt äga, förvalta och rusta upp bostäder i miljonprogramsområden, samtidigt som vi bygger fler bostäder. Vi har 500 medarbetare, de flesta jobbar nära våra hyresgäster i våra bostadsområden. En tät dialog med de boende och samverkan med andra samhällsaktörer är centralt i vår verksamhet. Vår ägare Vonovia är Europas största bostadsbolag...

Läs mer om Victoriahem AB på Branschguiden

Senast från Fastighetssverige Plus

Här är de hetaste rekryteringarna under Q3

Karriär En rad tunga poster i fastighetsbranschen har tillsatts under årets tredje kvartal. Fastighetssverige har tittat närmare på branschens hetaste Q3-rekryteringar.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige