Image

Victoria Park säkrar lånefinansiering för Göteborgsförvärv

Bolag Victoria Park har säkrat lånefinansiering om 650 miljoner kronor, vilket innebär att finansieringsförbehållet för storköpet i Göteborg är uppfyllt.
Publicerad den 21 Januari 2015

Victoria Park ingick i december 2014 ett avtal om att förvärva ett fastighetsbestånd i Göteborg med en uthyrbar yta om 112 000 kvadratmeter, och ett underliggande fastighetsvärde om 925 miljoner kronor.

Förvärvet var villkorat av ett finansieringsförbehåll som bolaget nu meddelat säljaren är uppfyllt, då Victoria Park säkrat lånefinansiering om 650 miljoner kronor. Resterande del av finansieringen sker genom befintliga likvida medel.

Tillträdet beräknas ske den 31 mars 2015.

Med aktuellt förvärv i Göteborg uppgår Victoria Parks fastighetsbestånd till 711 000 kvadratmeter, fördelat på 634 000 kvadratmeter bostäder och 77 000 kvadratmeter kommersiella lokaler, till ett marknadsvärde om 5,7 miljarder kronor.

- Henrik Ekberg
henrik@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Victoria Park AB på Branschguiden

Victoria Park AB (publ) är ett börsnoterat fastighetsbolag på Nasdaq Stockholm Mid Cap med fokus på bostäder på tillväxtorter i landet.

Med ett långsiktigt förvaltningsarbete och socialt ansvarstagande för ett attraktivare boende skapar Victoria Park värden för boende, medarbetare, aktieägare, samhället och andra intressenter.

Läs mer om Victoria Park AB på Branschguiden

Senast från Fastighetssverige Plus

Här är brittiska investerarens nordiska planer

Bolag ICG gick in i Finland i slutet av 2021 genom förvärvet av Thermo Fishers finska huvudkontor och FoU-anläggning från Niam. Chad Brown, vd på ICG, berättar för Fastighetssverige om förvärvet, ICG:s syn på de nordiska marknaderna och om deras tillväxtplaner i Norden.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige

Fastighetssverige PLAY