Image

Victoria Park höjer Linköpingshyror med 4,8 procent

Bolag Victoria Park har, efter en bruksvärdering av hyrorna i sina fastigheter i Linköping, fått en hyreshöjning i beståndet med 4,8 procent, motsvarande cirka fem miljoner kronor på årsbasis.
Publicerad den 17 Februari 2015
Peter Strand. Bild: Victoria Park
Peter Strand.

Victoria Park vände sig under 2014 till Hyresgästföreningen för att få göra en bruksvärdering av hyrorna i bolagets fastigheter i Linköping, då angränsande fastigheter med likvärdig standard hade hyror som var högre än de som tidigare förvärvats.

Förhandlingarna har nyligen slutförts och omfattar bolagets 1 428 lägenheter i Linköping. Bruksvärderingen som är gjord på lägenhetsnivå, innebär en genomgång av samtliga lägenheter och är en anpassning till de hyresnivåer som gäller för andra likvärdiga fastigheter i Linköping. Det har resulterat i både sänkningar och höjningar men sammantaget ger det en ökning av hyresvärdet med 4,8 procent, motsvarande cirka fem miljoner kronor på årsbasis. Höjningen träder i kraft retroaktivt från den 1 december 2014 men kommer att fasas in under de kommande tre åren.

Utöver bruksvärderingen har överenskommelse om 0,9 procent avseende den generella årliga hyresökningen träffats.

- Då hyresvärdet har en direkt koppling till fastigheternas marknadsvärde är det viktigt för oss att ha rätt hyror. Förhandlingarna med Hyresgästföreningen har varit hårda men konstruktiva, säger Peter Strand, vd för Victoria Park.

Bolaget är även i slutförhandling avseende bruksvärdering av beståndet i Malmö omfattande 867 lägenheter.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Victoriahem AB på Branschguiden

I början av 2022 förenades Victoria Park och Hembla under det gemensamma varumärket Victoriahem. Tillsammans tar vi hand om 39 000 familjers hem i 31 kommuner, från Uppsala i norr till Trelleborg i söder.

Vårt fokus är att långsiktigt äga, förvalta och rusta upp bostäder i miljonprogramsområden, samtidigt som vi bygger fler bostäder. Vi har 500 medarbetare, de flesta jobbar nära våra hyresgäster i våra bostadsområden. En tät dialog med de boende och samverkan med andra samhällsaktörer är centralt i vår verksamhet. Vår ägare Vonovia är Europas största bostadsbolag...

Läs mer om Victoriahem AB på Branschguiden

Annons Image
Annons Image

Senast från Fastighetssverige Plus

EU-satsning för energieffektiva bostäder testas i Göteborg

Energi/miljö Ett nytt EU-projekt, ThumbsUp, ska utveckla och demonstrera energilagringslösningar i bostäder. Projektet, som involverar 19 företag, universitet och forskningscentra, koordineras av Veolia i Spanien, medan svenska Johanneberg Science Park samordnar hur lösningen ska testas. Detta sker i Göteborg på HSB Living Lab, en av tre demonstrationsplatser.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige