Image

Victoria Park byggstartar sista etappen bostäder i Malmö

Bostäder Victoria Parks sista etapp av livsstilsboendet vid Limhamns kalkbrott i Malmö har startat.
Publicerad den 3 Mars 2016
Brf Pergolan består av 64 lägenheter. Bild: Christer Wardestam
Brf Pergolan består av 64 lägenheter.

– Vi behöver inte bara bygga fler bostäder i Malmö utan även få fram olika former av bostäder, och jag är glad över att Victoria Park bidrar till variationen med ett spännande livsstilskoncept. Idag är den låga rörligheten en av anledningarna till att människor har svårt att hitta bostäder. Det måste vara möjligt att flytta när livssituationen förändras och här har Victoria Park hittat en viktig nisch, säger Karolina Skog, byggkommunalråd i Malmö.

Brf Pergolan består av 64 lägenheter fördelade på fyra låghus med fyra våningar där det översta planet består av penthouselägenheter. Här finns lägenheter från ettor på 44 kvadratmeter till trerumslägenheter på 96 kvadratmeter. Etappen är gestaltad av arkitekt Christer Wardestam, delägare i Sews Arkitekter AB, och byggs av totalentreprenören Er-Ho Bygg AB.

– Det känns fantastiskt bra att starta byggnationen av vår fjärde och sista etapp. Försäljningen har gått mycket bra sedan säljstarten i höstas. I dagsläget har vi sålt 54 av 64 lägenheter. Lägenheterna beräknas vara inflyttningsklara under andra kvartalet 2017, vilket även innebär ett fullt utbyggt livsstilsboende. Vi kan därmed framöver fokusera på vårt bostadsbestånd av hyresrätter, vilket är vår kärnverksamhet, säger Peter Strand, vd för Victoria Park AB.

- Maria Olsson Äärlaht
maria@lokalnytt.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Victoriahem AB på Branschguiden

I början av 2022 förenades Victoria Park och Hembla under det gemensamma varumärket Victoriahem. Tillsammans tar vi hand om 39 000 familjers hem i 31 kommuner, från Uppsala i norr till Trelleborg i söder.

Vårt fokus är att långsiktigt äga, förvalta och rusta upp bostäder i miljonprogramsområden, samtidigt som vi bygger fler bostäder. Vi har 500 medarbetare, de flesta jobbar nära våra hyresgäster i våra bostadsområden. En tät dialog med de boende och samverkan med andra samhällsaktörer är centralt i vår verksamhet. Vår ägare Vonovia är Europas största bostadsbolag...

Läs mer om Victoriahem AB på Branschguiden

Senast från Fastighetssverige Plus

Här är de hetaste rekryteringarna under Q3

Karriär En rad tunga poster i fastighetsbranschen har tillsatts under årets tredje kvartal. Fastighetssverige har tittat närmare på branschens hetaste Q3-rekryteringar.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige