Image
Victoria Park tecknar avtal om nyproduktion av 87 lägenheter i Linköping.
Victoria Park tecknar avtal om nyproduktion av 87 lägenheter i Linköping. Bild: Victoria Park

Victoria Park bygger lägenheter i Linköping

Bygg/Arkitektur Victoria Park har tecknat avtal avseende nyproduktion av 87 lägenheter i stadsdelen Ryd, Linköping. Projektet är en förtätning på befintlig fastighet och kommer bestå av hyresrätter, med beräknad inflyttningsstart december 2020.
Publicerad den 18 Februari 2019

Victoria Park har sedan 2016 bedrivit en planprocess med målet att skapa ytterligare 570 lägenheter i Ryd, i närheten av Linköpings universitet, i en fastighet med för närvarande 888 lägenheter. De nya bostäderna kommer att byggas på ytor som i dag främst utgörs av underutnyttjade parkeringsytor.

Detaljplanen med byggrätter om 50 000 kvadratmeter BTA vann laga kraft i maj 2018. Med beviljat bygglov för den första etappen om 87 hyreslägenheter har avtal tecknats med Bygg AB Bernhardsson och Carlsson. Byggstart planeras till första halvåret 2019 med beräknad inflyttningsstart december 2020.
– Vid sidan av värdeskapande investeringar och social förvaltning bedriver Victoria Park förtätningsprojekt på befintlig mark för att öka uthyrbar yta och områdenas attraktionskraft. Genom att i detta fall omvandla parkeringsytor med låg nyttjandegrad till nya bostäder skapar vi i en första etapp 87 nya hyreslägenheter i närheten av Linköpings universitet, säger Mikael Bengtsson, chef för nyproduktion inom Victoria Park.

Ambitionen är att över tid skapa en betydande portfölj av byggrätter för bostäder, såväl hyresrätter som bostadsrätter. För närvarande bedöms Victoria Parks totala förtätningspotential till 244 600 BTA kvadratmeter med ett marknadsvärde om 267 miljoner kronor, omfattande drygt 3 100 lägenheter, fördelat på kategorierna byggklar mark, pågående planprocess samt framtagande av ny detaljplan.

- Axel Ohlsson
axel@fastighetssverige.se

Ämnen

Victoriahem AB på Branschguiden

I början av 2022 förenades Victoria Park och Hembla under det gemensamma varumärket Victoriahem. Tillsammans tar vi hand om 40 000 familjers hem i 31 kommuner, från Uppsala i norr till Trelleborg i söder.

Vårt fokus är att långsiktigt äga, förvalta och rusta upp bostäder i miljonprogramsområden, samtidigt som vi bygger fler bostäder. Vi har 500 medarbetare, de flesta jobbar nära våra hyresgäster i våra bostadsområden. En tät dialog med de boende och samverkan med andra samhällsaktörer är centralt i vår verksamhet. Vår ägare Vonovia är Europas största bostadsbolag...

Läs mer om Victoriahem AB på Branschguiden

Senast från Fastighetssverige Plus

Max Barclay ser risker: "Inte säker på att Sverige är så himla långt före"

Sverige Max Barclay, med titlarna vice vd, Nordenchef och chef för Newsecs nordiska rådgivningsverksamhet, sätter fingret i luften och spanar om hur 2024 utvecklar sig, vilket segment som är hetast just nu och hur de som rådgivare kan dra fördel av utvecklingen av artificiell intelligens, AI.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige