Image
Verdion köper i Bäckebol.
Verdion köper i Bäckebol. Bild: Verdion

Verdion köper i Göteborg – för att bygga på spekulation

Transaktioner Verdion stärker sin svensk logistikportfölj med ett nytt förvärv. Den här gången köper man en logistikfastighet i Bäckebol i Göteborg för 580 miljoner kronor.
Publicerad den 6 December 2022

På fastigheten i Göteborg kommer Verdion uppföra en Grade A-klassad logistikanläggning om 17 314 kvadratmeter. Bygget kommer utvecklas på spekulation och beräknas står färdigt för inflyttning under första kvartalet 2024.

Den 31 782 kvadratmeter stora tomten är belägen vid den väletablerade logistik- och handelsplatsen Bäckebol, cirka tio kilometer norr om Göteborgs centrum i direkt anslutning till E6:an som förbinder Göteborg med Oslo i norr och Malmö och Köpenhamn i söder. Bland hyresgästerna i området återfinns bland andra Ikea, DB Schenker, DHL, Elgiganten och Bauhaus.
– Bäckebol är ett etablerat logistik– och handelsområde i sann urban miljö. Det är ett idealiskt distributionsnav nära Göteborgs stad och dess hamn, där det finns en stor uppdämd efterfrågan på toppmoderna logistikanläggningar, som förväntas leverera betydande hyrestillväxt under de kommande månaderna och åren, säger Johan Nihlmark, affärsutvecklingschef Norden på Verdion.
– Detta förvärv ligger perfekt i linje med vår tillväxtstrategi för Norden, våra investeringar och utvecklingsprocesser, samt vårt värdeskapande, med fokus på starka urbana logistikområden, framdrivet av en tydlig efterfrågan från hyresgäster.

- Redaktionen
red@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Nya Besqab redo att starta fler bostadsprojekt

Bolag Det nyligen genomförda sammangåendet med Aros Bostad gör att bolaget nu har en stor beredskap att starta fler bostadsprojekt i takt med att marknaden återhämtar sig. Det menar Magnus Andersson, vd på Besqab, när Fastighetssverige intervjuar honom.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige