Image
Anders Arfvén, Mats Nyström och Jimmy Bengtsson.
Anders Arfvén, Mats Nyström och Jimmy Bengtsson. Bild: Veidekke

Veidekke specialiserar byggverksamheten

Bolag Veidekke delar upp byggverksamheten och specialiserar sig ytterligare inom såväl bostads- som kommersiellt byggande. Chefen för bostadsdelen rekryteras från Skanska.
Publicerad den 5 September 2017

Veidekke Bostad har mer än tredubblat volymen under de tre senaste åren och ligger nu på mer än 2 200 enheter i pågående produktion. Nu väljer Veidekke att ytterligare specialisera sin byggverksamhet för att öka produktiviteten och stötta utvecklingen av attraktiva koncept såväl inom kommersiellt- som bostadsbyggande.

Som ansvarig för bostadsbyggandet har Veidekke rekryterat Mats Nyström, som närmast kommer från Skanska där han ingick i Sverigeledningen.

- Jag har haft ögonen på Veidekke, säger Mats Nyström. Jag ser det som ett offensivt och samtidigt väldigt sunt och stabilt bolag, med en helt unik företagskultur. Jag tror på Veidekkes involverande filosofi och det ska bli spännande att få bidra till att utveckla bostadsaffären ytterligare tillsammans med medarbetarna och kunderna.

De senaste tre åren har Veidekkes byggverksamhet, under ledning av Anders Arfvén, dubblat sin omsättning. Anders Arfvén kommer nu att leda och vidareutveckla den kommersiella byggverksamheten inom Sverige.

- Veidekkes byggverksamhet har vuxit kraftigt under de senaste åren. Jag ser fram emot att ytterligare specialisera och utveckla vår kommersiella affär, där vi ser en stor potential att utveckla vårt kunderbjudande och ta marknadsandelar framåt, säger Anders Arfvén.

Veidekke i Sverige växer kraftigt och har under de senaste fyra åren gått från en omsättning på cirka 4 miljarder till cirka 10 miljarder. Vd Jimmy Bengtsson påminner om Veidekkes offensiva ambitioner på den svenska marknaden, när han konstaterar:

- Målet är inte att bli störst i Sverige. Det är att bli bäst. Genom ökad specialisering stärker vi vårt fokus på hög produktivitet i kombination med riktigt attraktiva produkter. Med Veidekkes involverande filosofi, fantastiskt duktiga medarbetare - och nu även Mats - har vi en riktigt stark laguppställning.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

De är branschens högst belånade bolag

Lista Fastighetssverige har tittat närmare på de noterade fastighetsbolagens Q2-rapporter för att ta reda på hur hårt belånade de är. Här är hela listan.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige