Image

Veidekke och TB utvecklar hållbara bostäder i Knivsta

Bygg/Arkitektur Projektet innebär nybyggnation av två flerfamiljshus i fyra plan med ljusgårdar i Alsike i Knivsta kommun. inflyttning beräknas till vintern 2017.
Publicerad den 25 Januari 2016
Brf Berget i Uppsala. Bild: Veidekke
Brf Berget i Uppsala.

TB och Veidekke har en gemensam vilja att utveckla prisvärda bostäder. Utgångspunkten har varit att skapa energieffektiva och smarta lösningar utan att tumma på kvalitén. Vi ville få bort bilarna från den gröna miljön och nyttja solenergi i detta projekt. Samtidigt ville vi skapa ytor för samvaro och bidra till ett boende med olika lägenhetsstorlekar för alla åldrar.

-Arbetet med Veidekke har varit konstruktivt med högt i tak. Alla involverade har bidragit aktivt och vi har kommit mycket långt redan i systemhandlingsskedet, säger Cherie Pettersson, projektutvecklare på TB.

Med kvaliteter som hög interiör standard, stora balkonger, hiss från parkering under huset, bergvärme för låga driftskostnader och solceller på taket som producerar egen el, är detta ett boende för såväl ung som gammal. Upplåtelseform är bostadsrätter.

-Denna samverkansform passar oss perfekt med vårt involverande arbetssätt som i det här fallet där vi tillsammans med TB haft mycket konstruktiva dialoger och lösningar. Samverkan har bestått av att vi tillsammans tagit fram systemhandlingar för bästa ekonomi och kvalitet, säger Anthony Norén, avdelningschef på Veidekke

Veidekkes involverande arbetssätt handlar om att skapa ett samspel som utnyttjar allas kompetens, så att det skapas bra och innovativa lösningar samtidigt som det ökar motivationen och trivsel, med ökat ägarskap för olika arbetsmoment. På det sättet skapas förutsättningar för lärande och kontinuerlig utveckling samt ökad lönsamhet för alla.

Säljstart är i februari.

- Henrik Ekberg
henrik@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Partnertexter

Annons Image

Senast från Fastighetssverige Plus

Här gör Stockholms hetaste cafékedja nästa etablering

Uthyrning Öppnar nytt på hajpade gatan.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige