Image

Veidekke och Arcona bygger grundskola i Enskede

Bygg/Arkitektur Projektet består av en om- och tillbyggnad av Lindeparkens gymnasium till ny grundskola för 600 barn i årskurs f-6, som till en början ska användas en evakueringsskola åt Enskedefältets elever.
Publicerad den 27 Augusti 2015
Veidekke och Arcona bygger om Lindeparkens gymnasium till en grundskola. Bild: Veidekke
Veidekke och Arcona bygger om Lindeparkens gymnasium till en grundskola.

-Valet på entreprenör föll på Veidekke/Arcona för att de uppfyllde våra krav på vad som ska ingå i en samverkansentreprenad, med viktiga delar som gemensam målbild och stor kunskap i arbetet med BIM-modeller, säger Annika Norlund, projektansvarig på Sisab.

-Veidekke och Arcona är mycket stolta över att ha fått förtroendet att i samverkan med Sisab få bygga en ny grundskola, den viktigaste arenan i vårt samhälle. I projektet bjuds alla aktörer in, kund, samarbetspartners och medarbetare, till ett involverande arbetssätt för att gemensamt optimera utformning och lösningar.
– För att underlätta samverkan kommer vi i detta projekt att ytterligare utveckla vårt VDC-arbete (Virtual design and Construction) genom att använda Vico i tidplanering - Line of balance som är resurssatt och avstämningsbar, ekonomiuppföljning samt diverse digitala hjälpmedel som t.ex. Ipads och ritningsdator istället för traditionell analog ritningshantering, säger Anders Arfvén, affärsområdeschef Veidekke Bygg.

Detta projekt är Veidekke och Arconas femte gemensamma projekt sedan Arcona anslöts till Veidekke-koncernen årsskiftet 2013/2014. Tidigare projekt är The Winery Hotel, Medicinaren 5, Neo Medicinaren 25 och SEB:s nya kontor i Arenastaden.

Samverkan mellan Veidekke och Arcona baseras på en involverande arbetsprocess med en samsyn på säkerhet, miljö och kvalitet där visionen är ett värdeskapande samspel med alla inbladade. Detta skapar sänkta kostnader, bättre kvalitet och funktionalitet för kunden, samt högre effektivitet och säkerhet för alla aktörer i projektet.

- Henrik Ekberg
henrik@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Acrinova tar sig an Nasdaqs huvudlista

Bolag Nästa vecka flyttas Arcinova upp på Nasdaq Stockholm. Det är ett betyg på att företaget går rätt väg, menar vd:n Ulf Wallén som inte tycks oroad av den senaste tidens turbulenta aktiemarknad.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige