Image
Veidekke köper mark i det nya området Tosseryd i Borås.
Veidekke köper mark i det nya området Tosseryd i Borås. Bild: Veidekke

Veidekke köper mark i Borås

Transaktioner Veidekke Eiendom har köpt en fastighet i Borås där ett nytt bostadskvarter med radhus ska utvecklas. Fastigheten är belägen i Tosseryd som ligger cirka fem kilometer från Borås Centrum. En ny detaljplan för området har nyligen blivit antagen och Borås Stad planerar för cirka 400 bostäder, en ny förskola och ett mindre centrum med butikslokaler i området. Veidekke Eiendom har som målsättning att bygga cirka 30 radhus och säljstart för bostäderna är planerad att ske i början av 2021.
Publicerad den 2 Juli 2020

– Vi är glada över det här förvärvet och ser stor potential att bygga ett väldigt fint bostadsområde som vi tror att många kommer att vilja flytta till, med närhet till både stad och natur. Det här blir vårt första projekt i Borås och vi ser verkligen fram emot att utveckla den här platsen i dialog med kommunen, säger Mats Fryxell, affärsenhetschef för Veidekke Flex.

Radhusen som ska utvecklas i Tosseryd kommer att vara så kallade Veidekke Flex-radhus med flexibel planlösning. De flesta hus kommer att ha en boyta om 102 kvadratmeter som fördelar sig på två plan. Köparna till husen kommer att få välja mellan sex olika planlösningar med tre till fem rum och kök samt möjlighet till dubbel takhöjd över kök eller vardagsrum. Valet av planlösning är alltid kostnadsneutralt i Veidekke Flex-bostäder vilket innebär att priset inte påverkas av vilket planlösningsalternativ som väljs.

– Det finns en stor efterfrågan på marknaden för den här typen av prisvärda radhus med flexibel planlösning. I våra tidigare projekt har möjligheten att anpassa planlösningen i Veidekke Flex-radhusen utifrån de enskilda behoven varit väldigt uppskattat av köparna och vi är övertygade om att det kommer att vara viktigt även i Tosseryd, säger Jonas Keide, försäljningschef för Veidekke Flex.

Med detta förvärv intensifierar Veidekke Eiendom sin satsning på prisvärda bostäder med Veidekke Flex-konceptet som grund. Affärsenheten som ansvarar för satsningen har nu pågående projekt i 15 olika kommuner i Sverige och ambitionen är att närvaron på strategiska orter ska stärkas än mer under året.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Annons Image

Senast från Fastighetssverige Plus

Därför lämnade toppnamnet PwC

Bolag Arne Engvall har slutat som Head of Real Estate på PwC. Detta efter hela 30 år på företaget. För Fastighetssverige beskriver han bakgrunden till beslutet och vad han ska syssla med framöver.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige

Fastighetssverige PLAY