Image
160 hyreslägenheter åt Aberdeen Standard Investments i Sisjödal i Göteborg.
160 hyreslägenheter åt Aberdeen Standard Investments i Sisjödal i Göteborg. Bild: Veidekke

Veidekke bygger hyreslägenheter åt Aberdeen i Göteborg

Bygg/Arkitektur Veidekke kommer att bygga 160 hyreslägenheter åt Aberdeen Standard Investments i Sisjödal, Göteborg. Projektet är en totalentreprenad fördelat på fyra huskroppar. Kontraktssumman är på 205 miljoner kronor och första inflyttningen är beräknad till augusti 2022.
Publicerad den 24 September 2020

Tillsamman med Nordr Eiendom, tidigare Veidekke Eiendom, har Veidekke Entreprenad utvecklat och projekterat fram projektet Sisjön. Bygglov och startbesked för de 160 lägenheterna är på plats och produktionen har nyligen startat. Att det nu är en annan slutbeställare är ett bevis på hur föränderlig byggbranschen är.
– Det ska bli kul att jobba med vår nya kund, Aberdeen Standard Investments, säger Christer Carlberg, arbetschef för Veidekke Bygg Väst. Jag är övertygad om att vi gemensamt kommer att leverera ett projekt i toppklass och att vi tillsammans kommer hitta nya projekt att samarbeta i. Projektet Sisjön är ett konsortie mellan vår bygg- och anläggningsverksamhet och Veitech. Ett samarbete som fungerar klockrent och är en av våra styrkor i företaget.

Sisjödal är ett större utvecklingsområde som fullt utbyggt kommer innehålla cirka 550 bostäder. Området är vackert beläget i en slänt mellan Sandsjöbacka naturreservat och Sisjöns handelsområde i sydvästra Göteborg.
– Hyresprojektet i Sisjödal stämmer mycket väl in på vad vi söker. Moderna lägenheter i attraktiva områden kring storstäderna med närhet till service och kommunikationer samt med ett långsiktigt förvaltningsperspektiv i projekteringen som leder till miljöeffektiva fastigheter. Vi uppskattar möjligheten att tillsammans med Veidekke Entreprenad genomföra detta projekt säger Magnus Kenning, transaktionschef, Aberdeen Standard Investments.

- Axel Ohlsson
axel@fastighetssverige.se

Ämnen

Annons Image
Annons Image

Senast från Fastighetssverige Plus

David Mindus: "Uteslutande pris relativt risk avgör var vi investerar"

Bolag Sagax ökar hyresintäkter och förvaltningsresultat i det tredje kvartalet och höjer dessutom vinstprognosen för helåret. Företagets vd David Mindus berättar för Fastighetssverige hur han ser på fler förvärv framöver. Det här avgör var de investerar och då är de redo att gå in på nya marknader.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige

Fastighetssverige PLAY