Image

Veidekke bygger 250 bostäder i Mölndal

Bostäder Hills Villastad är ett nytt bostadsområde som ska byggas intill Hills Golf & Sports Club i Mölndal. Intresset från allmänheten är stort och Veidekke har redan innan försäljningen startat fått in över 1 000 intresseanmälningar.
Publicerad den 30 November 2015
Intresset för de nya bostäder är stort. Bild: Veidekke
Intresset för de nya bostäder är stort.

Veidekke kommer i samarbete med Hills Fastigheter AB, ett helägt dotterbolag till Hills Golf AB, att utveckla och bygga bostäder i direkt anslutning till Sandsjöbacka naturreservat.

- Möjligheten att bo i anslutning till en vacker golfbana så nära Göteborgs och Mölndals centrum har skapat ett rekordstort intresse. Vi planerar för säljstart under första kvartalet nästa år, säger Olof Olausson, regionchef väst på Veidekke Bostad.

I en första etapp planeras det för 76 villor och cirka 50 lägenheter. Byggstart planeras till sommaren 2016 och de första villorna kommer stå klara för inflyttning under 2018. Projektet beräknas omsätta över en miljard kronor fram till 2021, då den tredje och sista etappen ska vara avslutad.

- Hills Villastad blir en fantastisk plats att bo på och kommer att tilltala de som önskar en aktiv livsstil, i en naturnära miljö. I dag finns inte många ställen i Sverige där man i praktiken bor en välriktad järnfemma från golfbanan. Golfklubben erbjuder inte bara golf utan också en sports club och ett aktivt klubbliv, säger Thomas Hedberg, styrelseordförande för Hills Fastigheter AB.

- Hills Villastad innehåller både villor och lägenheter i mindre flerfamiljshus. Redan innan säljstart har vi märkt ett stor intresse för området från såväl barnfamiljer som par i olika åldrar, säger Olof Olausson.

- Maria Olsson Äärlaht
maria@lokalnytt.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Partnertexter

Annons Image

Senast från Fastighetssverige Plus

Här gör Stockholms hetaste cafékedja nästa etablering

Uthyrning Öppnar nytt på hajpade gatan.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige