Image

Veidekke Bostad startar förvaltningsbolag

Bolag Veidekke Bostad etablerar fastighetsbolag för utveckling och förvaltning av hyresrätter i och omkring de tre storstadsområdena. Ambitionen är att bli en av Sveriges ledande bostadsutvecklare.
Publicerad den 23 December 2016
Per-Martin Eriksson. Bild: Veidekke
Per-Martin Eriksson.

Veidekke Bostads befintliga bostadsverksamhet växer kraftigt med runt 1 800 bostäder i produktion och cirka 1 000 sålda bostäder per år. Veidekkes ambition är att bli en av Sveriges ledande bostadsutvecklare. Nyligen lanserades ett nytt flexibelt koncept för småhus – och nu avser Veidekke Bostad utvidga sitt befintliga erbjudande med hyresrätter.

I ett första skede avser Veidekke Bostad att bygga upp ett fastighetsbestånd i storleksordningen två miljarder kronor i och runt de tre storstadsregionerna Stockholm/Mälardalen, Göteborg och Skåne.

- Satsningen på hyresrätter går i linje med vår vilja att bidra till utvecklingen av hållbara och jämställda områden och städer, genom att erbjuda marknaden ett brett utbud vad gäller upplåtelseformer, boendetyper och prisklasser, säger Per-Martin Eriksson, vd, Veidekke Bostad.

Redan i dag vänder sig Veidekke Bostad till en bred målgrupp och utvecklar allt från exklusiva livsstilsboenden i centrala lägen, till ungdomslägenheter och yteffektiva småhus i kranskommuner. Precis som Veidekke Bostads övriga egen-regiprojekt kommer hyresbostäderna ha hållbarhet i fokus och byggas av Veidekke Bygg och Anläggning enligt Veidekke Max, Veidekkes egenutvecklade byggkoncept. Utvecklingsarbetet såväl internt som externt kommer att genomsyras av Veidekkes involverande synsätt och arbetssätt.

Etableringen sker i samarbete med Catella i syfte att erbjuda externa finansiärer att investera i bolaget.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Veidekke Bostad AB på Branschguiden

Veidekke kännetecknas av en stark företagskultur som tror på att engagemang och involvering är grunden för all framgång. Därför erbjuds vi medarbetare att bli delägare. Tillsammans äger vi ca 20% av Veidekke och är en av företagets största ägare.

Vi på Veidekke vet att involvering gör vårt arbete roligare, effektivare, säkrare, mer innovativt, ger bättre kvalitet – OCH är lönsammare. För alla. Därför involverar vi alltid alla parter i våra projekt – från våra egna medarbetare till beställare, leverantörer, arkitekter, underentreprenörer, kringboende och slu...

Läs mer om Veidekke Bostad AB på Branschguiden

Senast från Fastighetssverige Plus

De är branschens högst belånade bolag

Lista Fastighetssverige har tittat närmare på de noterade fastighetsbolagens Q2-rapporter för att ta reda på hur hårt belånade de är. Här är hela listan.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige