Image

Veidekke Bostad säljer till Riksbyggen

Transaktioner De 16 planerade parhusen öronmärks för nyanlända och hyrs av Lunds kommun i en gemensam satsning på social integration.
Publicerad den 11 Oktober 2018

Veidekke Bostad säljer 16 planerade parhus med sammanlagt 32 hyresrätter i Genarp, Lunds kommun, till Riksbyggen. Projektet ligger strax norr om Genarps kyrka. Enligt de förutsättningar för den markanvisning som Veidekke Bostad AB tidigare fick för projektet hyr Lunds kommun lägenheterna i fem år för nyanlända familjer som fått uppehållstillstånd i Sverige. De boende kommer sedan successivt att få möjlighet att på marknadsmässiga villkor ta över hyreskontrakten.
–Vi ser det som ett bra sätt att bidra till social och ekonomisk hållbarhet. Bostad är en viktig del, men här finns också ett genomarbetat sammanhang, säger Charlotta Nilsén, regionchef för Veidekke Bostad.

I samarbete med Lunds kommun och organisationen Botildenborg, som har sin bas i Rosengård, har Veidekke utvecklat ett antal aktiviteter som bidrar till social hållbarhet för nyinflyttade i Genarp. Bland annat rör det sig om initiativ för att stimulera integration, boendes delaktighet i utformning av utemiljö och insatser för att skapa nya arbetstillfällen.
– Behovet av bostäder är fortsatt stort i Lunds kommun och det är därför glädjande att bygget av dessa 32 lägenheter kommer igång. De är efterlängtade, säger Sara van Lunteren, chef för bostadsavdelningen på Serviceförvaltningen i Lunds kommun.

Hon tillägger:
- Bostäderna kommer att bli en viktig pusselbit i utvecklingen, både för byn Genarp och för de nyanlända som får chansen till en nystart i trygg miljö.

Byggstarten planeras äga rum under hösten och husen kommer att bli klara för inflyttning etappvis under vår och sommar 2019.

- Victor Friberg
victor@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Max Barclay ser risker: "Inte säker på att Sverige är så himla långt före"

Sverige Max Barclay, med titlarna vice vd, Nordenchef och chef för Newsecs nordiska rådgivningsverksamhet, sätter fingret i luften och spanar om hur 2024 utvecklar sig, vilket segment som är hetast just nu och hur de som rådgivare kan dra fördel av utvecklingen av artificiell intelligens, AI.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige