Image

Veidekke Bostad köper i Stockholm och Göteborg

Transaktioner Veidekke Bostad har köpt del av kvarteret Smedjan, västra Ursvik i Sundbyberg och planerar nu för cirka 150 nya bostadsrätter med ett estimerat försäljningsvärde om cirka 700 miljoner kronor. Samtidigt köper bolaget cirka 125 byggrätter i Kviberg i Göteborg.
Publicerad den 30 Januari 2017
Annons
Image
Veidekke Bostad gör ny investering i Kviberg. Bild: Liljewall
Veidekke Bostad gör ny investering i Kviberg.

Veidekke Bostad har nu totalt 250 byggrätter i Kviberg med ett förväntat försäljningsvärde om cirka 900 miljoner kronor. Byggstart i Göteborg planeras till 2018.

Veidekke Bostads verksamhet växer kraftigt med cirka 1 000 sålda bostäder per år och runt 1 800 bostäder i produktion, varav cirka 450 i Göteborgsregionen. Veidekkes ambition är att bli en av Sveriges ledande bostadsutvecklare.

– Förvärvet i Kviberg är ännu ett värdefullt tillskott för Veidekke Bostad. Med en projektportfölj på cirka 8 300 byggrätter i våra tre storstadsområden, lanseringen av vårt nya småhuskoncept och satsningen på hyresrätter ser jag fram emot en spännande utveckling av vårt kunderbjudande under kommande år säger Per-Martin Eriksson, vd för Veidekke Bostad.

De totalt cirka 250 byggrätterna i Kviberg utgörs av två affärer: ett samarbetsavtal sedan tidigare med Higab vilket nu omvandlas till skarpt avtal samt ytterligare ett förvärv, där säljare är Suthema AB.

– Jag ser fram emot att involvera olika intressenter i närområdet, bland andra Higab och Kvibergs vandrarhem, för att utveckla ett attraktivt område för såväl framtida bostadsköpare som kringboende, säger Olof Olausson, affärsutvecklare på Veidekke Bostad.

Samtidigt som Veidekke Bostad köper byggrätter i Göteborg investerar man i Stockholm. I Sundbyberg köper bolaget en del av kvarteret Smedjan i västra Ursvik där man planerar för 150 nya bostadsrätter.

Sundbybergs utveckling av Ursvik är en av de största bostadssatsningarna i Stockholms län. När området, runt år 2026, är färdigutvecklat kommer det bestå av cirka 7 000 bostäder. Veidekke Bostads nya kvarter ligger i direkt anslutning till Ursviks torg.

- Axel Ohlsson
axel@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Veidekke Bostad AB på Branschguiden

Veidekke kännetecknas av en stark företagskultur som tror på att engagemang och involvering är grunden för all framgång. Därför erbjuds vi medarbetare att bli delägare. Tillsammans äger vi ca 20% av Veidekke och är en av företagets största ägare.

Vi på Veidekke vet att involvering gör vårt arbete roligare, effektivare, säkrare, mer innovativt, ger bättre kvalitet – OCH är lönsammare. För alla. Därför involverar vi alltid alla parter i våra projekt – från våra egna medarbetare till beställare, leverantörer, arkitekter, underentreprenörer, kringboende och slu...

Läs mer om Veidekke Bostad AB på Branschguiden

Senast från Fastighetssverige Plus

De är branschens högst belånade bolag

Lista Fastighetssverige har tittat närmare på de noterade fastighetsbolagens Q2-rapporter för att ta reda på hur hårt belånade de är. Här är hela listan.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige