Image

Veidekke Bostad köper i Stockholm och Göteborg

Transaktioner Veidekke Bostad har köpt del av kvarteret Smedjan, västra Ursvik i Sundbyberg och planerar nu för cirka 150 nya bostadsrätter med ett estimerat försäljningsvärde om cirka 700 miljoner kronor. Samtidigt köper bolaget cirka 125 byggrätter i Kviberg i Göteborg.
Publicerad den 30 Januari 2017
Veidekke Bostad gör ny investering i Kviberg. Bild: Liljewall
Veidekke Bostad gör ny investering i Kviberg.

Veidekke Bostad har nu totalt 250 byggrätter i Kviberg med ett förväntat försäljningsvärde om cirka 900 miljoner kronor. Byggstart i Göteborg planeras till 2018.

Veidekke Bostads verksamhet växer kraftigt med cirka 1 000 sålda bostäder per år och runt 1 800 bostäder i produktion, varav cirka 450 i Göteborgsregionen. Veidekkes ambition är att bli en av Sveriges ledande bostadsutvecklare.

– Förvärvet i Kviberg är ännu ett värdefullt tillskott för Veidekke Bostad. Med en projektportfölj på cirka 8 300 byggrätter i våra tre storstadsområden, lanseringen av vårt nya småhuskoncept och satsningen på hyresrätter ser jag fram emot en spännande utveckling av vårt kunderbjudande under kommande år säger Per-Martin Eriksson, vd för Veidekke Bostad.

De totalt cirka 250 byggrätterna i Kviberg utgörs av två affärer: ett samarbetsavtal sedan tidigare med Higab vilket nu omvandlas till skarpt avtal samt ytterligare ett förvärv, där säljare är Suthema AB.

– Jag ser fram emot att involvera olika intressenter i närområdet, bland andra Higab och Kvibergs vandrarhem, för att utveckla ett attraktivt område för såväl framtida bostadsköpare som kringboende, säger Olof Olausson, affärsutvecklare på Veidekke Bostad.

Samtidigt som Veidekke Bostad köper byggrätter i Göteborg investerar man i Stockholm. I Sundbyberg köper bolaget en del av kvarteret Smedjan i västra Ursvik där man planerar för 150 nya bostadsrätter.

Sundbybergs utveckling av Ursvik är en av de största bostadssatsningarna i Stockholms län. När området, runt år 2026, är färdigutvecklat kommer det bestå av cirka 7 000 bostäder. Veidekke Bostads nya kvarter ligger i direkt anslutning till Ursviks torg.

- Axel Ohlsson
axel@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Annons Image
Annons Image

Senast från Fastighetssverige Plus

Oscar Properties styrelseordförande om Engelberts avgång: "Han är en visionär"

Karriär Oscar Properties har genomgått metamorfos. Det är vad Peter Norman, styrelseordförande i Oscar Properties, anger som anledningen till att bolagets vd sen 19 år nu ska lämna över till Carl Janglin.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige