Image
Vectura bygger ett nytt äldreboende i Vallentuna, med Vardaga som hyresgäst.
Vectura bygger ett nytt äldreboende i Vallentuna, med Vardaga som hyresgäst. Bild: Vectura

Vectura utvecklar äldreboende i Vallentuna

Bygg/Arkitektur Vectura fortsätter att utveckla äldrebostäder genom en nyetablering i stadsdelen Kristineberg, Vallentuna kommun. Under måndagen tecknade Vectura och omsorgsaktören Vardaga ett hyresavtal avseende driften av det blivande vård- och omsorgsboendet. Avtalet avser en förhyrd area om cirka 4 050 kvadratmeter.
Publicerad den 25 Juni 2019

Vectura planerar att uppföra en byggnad i fyra plan innehållande vård- och omsorgsboende med 60 lägenheter. Äldrebostäderna kommer att inredas enligt Vardagas boendekoncept som kombinerar funktion med nordisk design.

– Vi ser mycket fram emot att etablera vårt första äldreboende i Vallentuna kommun, där vi fortsätter vårt fina samarbete med vår hyresgäst Vardaga. Vi lägger nu grunden för att platsen ska genomsyras av tillgänglighet, gemenskap och trygghet. Det ska vara en hemtrevlig känsla för de som bor och arbetar här, säger Susanne Ekblom, vd på Vectura Fastigheter.

– Äldreboendet kommer få namnet Villa Kristineberg och kommer att inredas med Vardagas prisbelönta boendekoncept som är utformat för personer med en demenssjukdom. Boendekonceptet förenar form med funktion och skapar en hemtrevlig, ombonad och funktionell boendemiljö, säger Malin Appelgren, tillväxtchef på Ambea.

Tidigare vann Vectura en markanvisningstävling för en del av Kristineberg etapp 1. Markanvisningsavtal tecknades sedan i maj 2017 med Vallentuna kommun avseende område inom detaljplan för Norra Kristineberg i Vallentuna kommun.

– Det är en grundbult i vårt Vallentuna att man ska kunna åldras med trygghet och ha tillgång till service av hög kvalitet. Vi välkomnar Vardagas etablering som ska tillhandahålla äldreboende i Kristineberg - en spännande stadsdel som utvecklas i Vallentuna, säger kommunstyrelsens ordförande Parisa Liljestrand (M).

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Modekedjans inrednings-satsning lämnar centralt läge

Uthyrning Efter fem år lämnar Ellos Home sin butik på Korsgatan mitt i Göteborgs CBD.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige