Image
Mikael Nicander tar över efter Fredrik Brodin som vd på Stendörren.
Mikael Nicander tar över efter Fredrik Brodin som vd på Stendörren. Bild: Stendörren

Vd-skifte på Stendörren

Karriär Fredrik Brodin lämnar Stendörren och ersätts på vd-posten av Mikael Nicander, tidigare vice vd för Kvalitena.
Publicerad den 29 Januari 2019

Mikael Nicander kommer närmast från en position som vice vd för Kvalitena och har tidigare varit styrelseledamot i Stendörren. Han har över 20 års erfarenhet från ledande positioner inom fastighetsbranschen, bland annat som vd för Lantmännen Fastigheter och fastighetschef på Drott och DHL Express. Han har en bygg- och fastighetsingenjörsexamen från Kungliga Tekniska högskolan.

– Stendörren har vuxit snabbt de senaste åren, bland annat med flera förvärv och en notering på huvudlistan. Nu är det en ny fas för Stendörren och jag har bestämt mig för att gå vidare. Det är en lämplig tidpunkt att lämna över till en ny vd, säger Fredrik Brodin, vd på Stendörren.

– Fredrik Brodin har framgångsrikt byggt upp Stendörren, först på Kvalitena och därefter som vd för Stendörren och jag vill tacka Fredrik för hans tid och viktiga bidrag till Stendörrens framgång och önskar honom all lycka framöver, säger Seth Lieberman, Stendörrens styrelseordförande och fortsätter:

– Det är mycket glädjande att vi kan hälsa Mikael välkommen till bolaget. Mikael känner redan Stendörren väl och med sin gedigna erfarenhet från fastighetsbranschen kommer han att fortsätta att utveckla företaget.

– Stendörren är väl rustat för en kommande expansion och med en ny aktiv huvudägare i ryggen så ser jag fram emot att tillsammans med medarbetare och samarbetspartners att bygga vidare på Stendörrens framgångar, säger Mikael Nicander.

Mikael Nicander tillträder sin tjänst den 29 januari 2019.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Stendörren Fastigheter på Branschguiden

Stendörren Fastigheter AB (publ) är ett fastighetsbolag noterat på Nasdaq Stockholm, Mid Cap, som äger, förvaltar och utvecklar lagerlokaler, logistik, industrilokaler och kontorslokaler i Storstockholm och Mälardalen. På Stendörren söker vi alltid den bästa lösningen för våra hyresgäster och anpassar våra hyreslokaler efter deras behov, inte bara för att optimera effektivitet och lönsamhet, utan även trivsel och arbetsglädje.

Våra lokaler finns främst i Storstockholm och Mälardalen i bland annat Högdalen, Veddesta, Upplands-Bro, Uppsala, Enköping, Västerås, Flen ...

Läs mer om Stendörren Fastigheter på Branschguiden

Lediga Fastighetsjobb

Senast från Fastighetssverige Plus

Tungviktare om popsegmentets tillväxt: "Annars kan vi lägga ner allt"

Bolag Samhällsfastigheter går som tåget och segmentet har stärkts ännu mer under coronakrisen. Under ett webbinarium ordnat av rådgivningsbolaget JLL berättade fyra av de tyngsta vd:arna inom segmentet om sin syn på branschens popsegment nummer ett. Hur resonerar SSB:s Ilija Batljan kring framtiden för social infrastruktur och hur ska Fredrik Brodins snart noterade Offentliga Hus fortsätta vinna andelar?

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige

Fastighetssverige PLAY