Image

Vd-skifte på NAI Svefa

Karriär Mikael Lundström har utsetts till ny vd på NAI Svefa. Han efterträder Lennart Weiss som bestämt sig för att gå vidare efter fyra år.
Publicerad den 28 Augusti 2012
Mikael Lundström. Bild: NAI Svefa. Bild: Akademiska Hus.
Mikael Lundström. Bild: NAI Svefa.

- Jag är väldigt nöjd med åren på NAI Svefa. Vi har genomfört ett stort förändringsarbete och lyckats positionera NAI Svefa som ett offensivt företag med ett allt starkare varumärke och en tydlig profil som expert och rådgivare. Nu står företaget inför ett nytt skede och det är därför ett bra tillfälle att göra ett skifte, säger Lennart Weiss.

Kia Orback Pettersson, styrelsens ordförande:

- Lennart Weiss och hans team har på ett framgångsrikt sätt levererat den förflyttning vad gäller profil och tjänster som låg i uppdraget när han rekryterades. Bolaget har i dag en helt annan position och besitter ett stort förtroende i marknaden. När Lennart nu går vidare önskar vi honom varmt lycka till.

- Vi är samtidigt väldigt glada över att vi rekryterat Mikael Lundström som ny vd för NAI Svefa. Hans gedigna kännedom om vår bransch och tidigare erfarenhet från vd-uppdrag gör vd-skiftet smidigt och kommer att vara till stor nytta både för våra kunder och för bolaget.

Lundström tillträder redan 1 september.

- NAI Svefa har en stark position i marknaden, både regionalt och nationellt. Redan när jag började samarbeta med NAI Svefa för över ett år sedan slogs jag av den höga kompetensen och det starka engagemanget hos medarbetarna, vilket bekräftats och förstärkts under min tid i bolaget. Företaget är nu redo för nästa fas i sin utveckling och det känns stimulerande att få axla detta ansvar, att samordna och utveckla koncernens starka kompetensområden och söka nya vägar för ökad tillväxt och lönsamhet, säger Mikael Lundström.

Mikael Lundström har det senaste året samarbetat med NAI Svefa i en roll som senior advisor. Han kom till NAI Svefa från Akademiska Hus där han var anställd i sex år, först som regiondirektör syd och därefter som vd. Dessförinnan arbetade Mikael under fem år i ledande befattningar inom Jones Lang Lasalle och under åtta år inom NCC Fastigheter. Mikael Lundström är civilingenjör, väg och vatten från KTH.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Annons Image

Senast från Fastighetssverige Plus

Investeringsstöden: Efter kritiken – potterna tas bort

Bostäder Nytt system för investeringsstöden. Bostadsministern kommenterar förändringarna för Fastighetssverige.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige

Fastighetssverige PLAY