Image
Växjös kommunhus blir bostäder.
Växjös kommunhus blir bostäder. Bild: Midroc

Växjös kommunhus blir bostäder

Bygg/Arkitektur Växjös nuvarande kommunhus kommer att byggas om för att inrymma drygt 200 bostäder och cirka 4 000 kvadratmeter verksamhetslokaler. Midroc och Växjöbostäder genomför ett gemensamt stadsutvecklingsprojekt i syfte att stärka centrum genom att tillföra ytterligare bostäder och lokaler till det centrala stadslivet.
Publicerad den 31 Augusti 2020

Midroc och Växjöbostäder har erfarenhet av ett bra samarbete sedan utvecklingen av kvarteret Vallen som erhöll Växjö kommuns byggnadspris 2019.

– Vi har haft ett väldigt gott samarbete med Växjöbostäder i kvarteret Vallen, säger Midrocs styrelseordförande Magnus Skiöld.
– Genom gemensam planering, projektering och upphandling av byggentreprenörer lärde vi känna varandra väl, och insåg att vi delar samma höga ambitioner avseende arkitektur och hållbarhet. Vi ser därför fram emot att inleda ett samarbete rörande utvecklingen av ytterligare ett vinnande koncept tillsammans med Växjöbostäder.

Företagen kompletterar varandra då båda har lång erfarenhet av fastighetsutveckling och fastighetsförvaltning av såväl bostads- och hyresrätter som kommersiella och offentliga lokaler.

– Vår samlade erfarenhet, kunskap och stabilitet är viktiga pusselbitar när vi ska bygga staden. Midroc och Växjöbostäder har goda erfarenheter av att samarbeta och det lovar gott i detta stora projekt som ska omvandla kvarteret Ansgarius, säger Rene Jaramillo, ordförande, Växjöbostäder.

I målbilden för kvarteret Ansgarius ingår vanliga bostäder och bostäder som riktar sig till seniora målgrupper, och upplåtelseformerna blir blandade.
– Läget är fantastiskt bra, och vi kommer att kunna skapa en unik miljö här, säger Magnus Skiöld. Midroc har stor erfarenhet av att arbeta med komplicerade stadsutvecklingsprojekt där man behöver väga in många olika aspekter, som exempelvis stadsrum, arkitektur, byggnadsteknik, hållbarhet och kundbehov.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Northvolt backar från fabriksplaner – här är Borlänges största fastighetsägare

Bolag En bomb slog ner i Borlänge under onsdagen. Batteritillverkaren Northvolt skrotar sina planer på att bygga en fabrik i staden och 1 000 jobb uteblir. Samtidigt framkommer det att bolaget vill sälja den 900 000 kvadratmeter stora marken. Fastighetssverige har kartlagt de tio största fastighetsägarna i kommunen.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige