Image

Vasallen och Lantmännen hyr ut stort i Luleå

Uthyrning Vasallen och Lantmännen Fastigheter hyr ut 7 200 kvadratmeter till Telia i den nya kontorsbyggnad som planeras byggas i kvarteret Kajan i centrala Luleå. Avtalet löper på 15 år och planerad inflyttning kommer ske i samband med att byggnaden är färdigbyggd i slutet av 2015.
Publicerad den 14 Maj 2013

Vasallen och Lantmännen Fastigheter äger gemensamt kvarteret Kajan i Luleå. En ny modern kontorsbyggnad med cirka 850 arbetsplatser planeras nu på platsen av vilka Telia tar merparten.

- Vi är mycket nöjda med att få Telia som hyresgäst. Vi kan se att staden växer och med det behovet av att bygga nytt. Kontorshuset blir ett första steg och kommer med sitt arkitektoniska formspråk vara en profil för staden och samtidigt bidra till ökad aktivitet, säger Leif Rytter, vd för Vasallen.

Kvarteret Kajan är centralt beläget ett stenkast från havet och utvecklas sedan 2011 gemensamt av Vasallen och Lantmännen Fastigheter. Fastigheten ägdes tidigare helt av Lantmännen Fastigheter som har haft verksamhet på platsen under en längre tid. Tillsammans med Vasallen startar de nästa fas för området.

- Den nya byggnaden innebär ett stort lyft för staden och det är glädjande att se att så många har visat intresse för att bedriva verksamhet i byggnaden. Avtalet med Telia innebär att merparten av byggnaden beläggs, säger Mikael Nicander, vd på Lantmännen Fastigheter.

Luleå Näringsliv har varit behjälplig i kontakten mellan Telia, Vasallen och Lantmännen Fastigheter.

Ämnen

Lantmännen Fastigheter AB på Branschguiden

Lantmännen Fastigheter ingår i Lantmännen, ett lantbrukskooperativ som ägs av 18 000 svenska lantbrukare med verksamheter i hela värdekedjan från jord till bord. Lantmännen Fastigheter är ett av Sveriges större fastighetsbolag med cirka 150 fastigheter på 80 orter. Fastigheterna är kommersiella lokaler som kontor, butiker, verkstäder, produktionslokaler och lager. Tillsammans med våra kunder skapar vi värde genom förvaltning, förädling och aktivt arbete med fastighetsportföljen.

Läs mer om Lantmännen Fastigheter AB på Branschguiden

Senast från Fastighetssverige Plus

Sven-Olof Johansson: "Varje dag som går utan räntesänkningar förvärras situationen"

Bolag Fastpartners Q1-rapport visar på ökade hyresintäkter med 4,1 procent och ett driftnetto som ökade med 2,3 procent. Förvaltningsresultatet minskade dock rejält, med 25,2 procent, och vd Sven-Olof Johansson efterlyser nu sänkta räntor omgående. Fastighetssverige fick en pratstund med honom.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige