Image
Bild: Vasakronan

Vasakronan växlar upp i Västra Hamnen

Transaktioner Vasakronan köper Jungmannen 1 i Västra Hamnen av Alecta. Prislappen hamnar på 136 miljoner kronor. Och så sent som i förra veckan köpte man Koggen 2 av NCC för 246 miljoner kronor. Den senaste veckan har Vasakronan därmed köpt för 382 miljoner kronor i Västra Hamnen.
Publicerad den 23 Augusti 2011
Jungmannen 1. Bild: Vasakronan. Bild: Vasakronan
Jungmannen 1. Bild: Vasakronan.

Jungmannen 1 köper Vasakronan av Alecta. Fastigheten har adress Skeppsgatan 9 i Västra Hamnen och omfattar 5 114 kvadratmeter kontorslokaler med hög standard. Byggnaden är uppförd 2004 och har ett attraktivt läge i en del av Västra Hamnen som utvecklats mycket under de senaste åren. I närområdet finns bland annat World Trade Center.

Koggen 2 är också den belägen i Västra Hamnen, ett av de största utvecklingsområdena i Malmö. Fastigheten är under uppförande och tillträde är beräknat till hösten 2012.

- Vi är väldigt nöjda med att kunna fortsätta vår expansion av moderna, flexibla kontorslokaler i en attraktiv del av Malmö. Fastigheterna är ett bra komplement till Vasakronans bestånd i regionen, säger Fredrik Wirdenius, vd på Vasakronan.

Tenzing har varit Vasakronans rådgivare i affären med Alecta.

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Max Barclay ser risker: "Inte säker på att Sverige är så himla långt före"

Sverige Max Barclay, med titlarna vice vd, Nordenchef och chef för Newsecs nordiska rådgivningsverksamhet, sätter fingret i luften och spanar om hur 2024 utvecklar sig, vilket segment som är hetast just nu och hur de som rådgivare kan dra fördel av utvecklingen av artificiell intelligens, AI.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige