Image
Bild: Vasakronan

Vasakronan växlar upp i Västra Hamnen

Transaktioner Vasakronan köper Jungmannen 1 i Västra Hamnen av Alecta. Prislappen hamnar på 136 miljoner kronor. Och så sent som i förra veckan köpte man Koggen 2 av NCC för 246 miljoner kronor. Den senaste veckan har Vasakronan därmed köpt för 382 miljoner kronor i Västra Hamnen.
Publicerad den 23 Augusti 2011
Jungmannen 1. Bild: Vasakronan. Bild: Vasakronan
Jungmannen 1. Bild: Vasakronan.

Jungmannen 1 köper Vasakronan av Alecta. Fastigheten har adress Skeppsgatan 9 i Västra Hamnen och omfattar 5 114 kvadratmeter kontorslokaler med hög standard. Byggnaden är uppförd 2004 och har ett attraktivt läge i en del av Västra Hamnen som utvecklats mycket under de senaste åren. I närområdet finns bland annat World Trade Center.

Koggen 2 är också den belägen i Västra Hamnen, ett av de största utvecklingsområdena i Malmö. Fastigheten är under uppförande och tillträde är beräknat till hösten 2012.

- Vi är väldigt nöjda med att kunna fortsätta vår expansion av moderna, flexibla kontorslokaler i en attraktiv del av Malmö. Fastigheterna är ett bra komplement till Vasakronans bestånd i regionen, säger Fredrik Wirdenius, vd på Vasakronan.

Tenzing har varit Vasakronans rådgivare i affären med Alecta.

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Corem laddar förvärvsbössan

Bolag Coronapandemin fortsätter att sprida oro världen över och Corem påverkas av osäkerheten, men bedömer sig stå väl rustat och ha goda framtidsutsikter. Företaget har en stark balansräkning, låg belåningsgrad, en bra mix av hyresgäster och fastigheter i attraktiva lägen på tillväxtorter. Företagets vd Eva Landén berättar för Fastighetssverige hur de arbetar med förvärv.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige

Fastighetssverige PLAY